sâmbătă, iunie 25, 2022

Pacienții din Slobozia și localitățile limitrofe vor avea acces limitat la serviciile Spitalul Județean de Urgență din Slobozia care deservește cetățenii din județul Ialomița.

Va fi afectată aproape toată activitatea Sputalului Județean de Urgență din Slobozia pentru doi ani

Spitalul Județean de Urgență din Slobozia a anunțat că intră în reabilitare. Lucrările vor afecta întreaga activitate a unității medicale.

Spitalul Județean de Urgențe din Slobozia va fi prea puțin disponibil pentru pacienți în următorii doi ani, din cauza lucrărilor de reabilitare și modernizare extrem de necesare pentru unitatea medicală.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

În această situație, spune managerul Liviu Patrichi, pacienții vor fi direcționați la celelalte spitale din Ialomița sau la cele din județele vecine:

”Vom avea cu siguranţă diminuări ale capacității spitalului, de a aborda pe anumite patologii sau pe anumite secţii. Ne-am pregătit contracte de colaborare și urmează să mai discutăm cu celelalte spitale din județ şi încercăm să încheiem contracte de colaborare și cu spitale județene, astfel încât singurul inconvenient să fie doar transferul către o altă unitate medicală, în cazul în care se depășește capacitatea noastră de răspuns.”

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...

Soluții pentru gestionarea valului 5 de pandemie

Pentru gestionarea valului 5 de pandemie, managerul spune că soluția o reprezintă cele trei unități modulare care vor fi instalate în curtea Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, cu un total de 36 de paturi complet utilate pentru terapie intensivă.

”Ne aşteptăm la valul 5. Evident că lucrul ăsta va avea un impact și asupra nivelului internărilor și admisiilor în spital, în funcție de gravitatea cu care se va manifesta.”

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

Spitalul Județean din Slobozia se va moderniza, lucrările avand un termen de execuție de doi ani, termen care se speră să fie respectat.

Pentru organizarea șantierului de construire a unui bloc operator nou, o clădire cu opt etaje, precum și modernizarea ambulatoriului de specialitate, secția TBC și Centrul de Transfuzie au fost relocate extern, iar din ianuarie se va muta și Serviciul Județean de Ambulanță.

Te-ar mai interesa: Dormi cu luminile aprinse? Te poate face diabetic ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private