
Stresul afectează întregul organism: de la imunitate scăzută la probleme de fertilitate sau insomnie

Stresul este reacția organismului atunci când este incapabil să facă față solicitărilor și presiunii, astfel încât, ca răspuns, eliberează hormoni care provoacă stres. Stresul se poate manifesta fizic și emoțional.
Acest răspuns are rădăcini în evoluția umană și este un mecanism încorporat. Deși uneori poate fi util, promovând acțiunea și rezultate mai bune. Cu toate acestea, dacă persistă, poate interfera cu activitățile vieții și poate împiedica stilul de viață.
Te-ar mai interesa: Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament”...
Mai important, stresul poate avea un impact incredibil de rău asupra noastră, distrugând sănătatea fizică și mentală.
Stresul cronic poate avea o serie de motive care îl declanșează, de la volumul de muncă, schimbări mari în viață, probleme de sănătate și multe altele.
Când creierul nostru detectează o amenințare, reacționează imediat eliberând hormonii de stres cortizol și adrenalină, care este cunoscut și sub numele de „mod de luptă sau de zbor”. Acest răspuns pregătește organismul să răspundă rapid la pericol prin creșterea frecvenței cardiace, a respirației și a tensiunii arteriale.
Te-ar mai interesa: Horoscop 7 iunie 2023. Capricornii trag biletul no...
Stresul cronic este considerat cauza principală a diferitelor boli legate de stilul de viață, cum ar fi:
Poate avea o serie de efecte negative asupra organismului, inclusiv sistemul imunitar slăbit, sănătatea intestinală proastă și indigestie și dureri de cap. De asemenea, poate duce la o serie de probleme de sănătate mintală, inclusiv anxietate, depresie și epuizare.
Stresul se poate manifesta în numeroase afecțiuni de sănătate, deoarece are efecte distrugătoare asupra întregii sănătăți. Cu toate acestea, unele dintre părțile corpului care sunt deosebit de vulnerabile la stres sunt:
Te-ar mai interesa: Ce cauze are la baza mirosul puternic al transpira...
Experții recomandă utilizarea diferitelor tehnici pentru a gestiona și a limita stresul, care variază de la meditație la alte tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă lentă și exercițiile regulate.
Alte strategii pentru gestionarea stresului includ gestionarea timpului, căutarea de sprijin social și schimbarea stilului de viață, cum ar fi somnul adecvat și menținerea unei diete sănătoase.
Te-ar mai interesa: Profesorul Mircea Beuran: Aceasta este cea mai bun...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.