joi, mai 26, 2022

Profesorul universitar doctor Leon Zăgrean, fostul șef al Catedrei de fiziologie și neuroștiințe al Universității de medicină și farmacie Carol Davila din București pană în octombrie 2021, face un anunț dur, chiar în prag de începere a campaniei de vaccinare a copiilor:

„Un sfat pe care mi-l asum: NU VACCINAȚI ANTICOVID COPIII ȘI TINERII!”

”Tot mai mult lumea științifică instituțională se separă de majoritatea populației. Este o ruptură care, după părerea mea, este direct proporțională cu gradul de cunoaștere și de profunzime în domeniul medical, și nu numai. Lumea actuală este condusă în general prin decizii politice și o altă ruptură care se realizează în zilele noastre este între sistemele de decizie și oamenii de știință”, spunea prof.dr.Leon Zăgrean într-o dezbatere organizată de Academia de Științe Medicale.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

În cadrul conferinței privind problemele aduse de pandemie, organizată de Academia de Științe Medicale s-a adus în discuție lucrarea scriitorului și filosofului contemporan Bernard-Henri Levy: ”Acest virus care ne smintește”.

Acesta scria că nu pandemia l-a uluit, pentru că dezastre de felul acesta au existat dintotdeauna, de la gripa spaniolă, cu 50 de milioane de morți, până la gripa asiatică, cu două milioane de morți. ”Cel mai uluitor a fost modul foarte ciudat în care s-a acționat în această criză, pentru că nu doar epidemia de Covid s-a abătut asupra lumii, ci epidemia de frică”, nota Bernard-Henri Levy.

Te-ar mai interesa: Principalele destinații turistice din Europa care ...

Unul dintre instrumentele importante utilizate pentru inducerea fricii este masca de protecție, care s-a dovedit a fi inutilă din punct de vedere medical, susține prof.dr. Leon Zăgrean. ”Detectarea schimbărilor de expresii emoționale este crucială pentru comunicarea interumană. Unul din dezavantajele mari ale purtării obligatorii de mască în mod cert este diminuarea posibilității de comunicare”, a afirmat atunci prof.dr. Leon Zăgrean.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private