Strugurii, comorile toamnei. Iată de ce să incluzi strugurii în alimentație și ce beneficii au asupra sănătății

Din cuprinsul articolului

Este toamnă, iar strugurii sunt de nelipsit de pe mesele românilor. Indiferent de culoare, strugurii sunt adevărate comori pentru sănătate. Aceștia sunt bogați în vitamine, minerale și antioxidanți prețioși, având un efect intens de regenerare.

Strugurii sunt cunoscuți în special pentru cantitatea mare de antioxidanți pe care o conțin. Aceștia sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi, neutralizând reziduurile nocive și reducând riscul dezvoltării unor afecțiuni grave, precum cancerul.

Efectele uimitoare ale strugurilor

Dacă mai ai nevoie de convingere, iată câteva motive pentru care ar trebui să incluzi strugurii în alimentația ta, potrivit Antena 3.

  • Strugurii au un conținut ridicat de compuși antioxidanți, mai exact au fost identificați peste 1.600 de fitonutrienti componenti ai strugurelui. Cea mai mare concentrație de antioxidanți se găsește în coaja și semințe.
  • Strugurii conțin, de asemenea, vitamina C, beta-caroten, quercetină, luteină, licopen și acid elagic, care sunt compusi antioxidanți puternici, importanti in mentinerea imunitatii normale.
  • Conțin potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, sulf, clor, glucoza/fructoza si prin consumul lor confera organismului o incredibila capacitate de regenerare celulara si tisulara.
  • Aportul de struguri poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. 100 g de struguri conțin 200 mg potasiu, ceea ce reprezintă 6% din ratia zilnica. Acest mineral este necesar pentru menținerea nivelului fiziologic al tensiunii arteriale.
  • Consumul de struguri poate ajuta la reducerea colesterolului nociv LDL
  • Compușii din struguri pot proteja împotriva nivelului ridicat de zahăr din sânge
  • Strugurii conțin numeroși nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor, inclusiv calciu, magneziu, fosfor și vitamina K
  • Strugurii au in compozitie mai mulți compuși care au efecte benefice împotriva anumitor bacterii, viruși și infecții fungice
  • Resveratrolul afectează pozitiv o serie de gene asociate îmbătrânirii și longevității. Acest compus stimulează o familie de proteine numite sirtuine, care au fost legate de longevitate.
  • Resveratrolul protejează, de asemenea, împotriva bolilor cardiovasculare, scade glicemia și luptă împotriva dezvoltării cancerului.

Recent Posts

Moment de cumpănă pentru maestrul Florin Piersic, aflat în stare gravă la spital. Medeea Marinescu: „să ne rugăm”

Maestrul Florin Piersic este internat în spital și deși starea sa se menține stabilă, nu…

12 minute ago

A doua zi de Paști. Ce trebui să faci în Lunea Albă pentru a avea noroc tot anul

Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare care se termină după…

42 de minute ago

Un tip banal de activitate fizică scade riscul de deces prin infarct cu aproape 40%

Un nou studiu realizat de cercetătorii englezi a avut rezultate surprinzătoare privind scăderea substanţială a…

o oră ago

Bucureştenii au înroşit liniile de urgenţă de la salvare

Peste 6.500 de persoane au apelat la Serviciul de ambulanţă Bucureşti - Ilfov în minivacanţa…

o oră ago

Cât timp este recomandat să păstrezi salata de boeuf în frigider? Marea greșeală a românilor care ajung să se confrunte cu intoxicație alimentară

Salata de boeuf este unul dintre principalele preparate care se găsește pe mesele românilor în…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic