joi, august 11, 2022

Vaccinarea copiilor este la fel de importantă, susțin specialiștii. Varianta Delta, se pare, afectează inclusiv copiii și tinerii de toate vârstele, situație ce nu a fost întâlnită în cazul tulpinilor precedente. De asemenea, varianta Delta este cunoscută pentru simptomatologia accentuată, chiar și în cazul copiilor.

În acest sens, specialiștii vor să implementeze inclusiv vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Copii pot dezvolta, de asemenea, forme grave de boală.

Te-ar mai interesa: Iată ce înseamnă când câinele tău face acest lucru...

Cu atât mai mult, tinerii socializează foarte mult în colectivitate, ceea ce implică un risc mai mare de transmitere a virusului.

Astfel, vaccinarea copiilor are două beneficii importante: oferă protecție împotriva virusului și limitează răspândirea acestuia.

Moderna,eficient și sigur pentru copii

Compania americană producătoare de medicamente Moderna a anunţat, luni, că vaccinul său împotriva COVID-19 declanşează un răspuns al sistemului imunitar şi este, în general, bine tolerat, la copiii cu vârsta între 6 şi 11 ani, potrivit rezultatelor intermediare ale unui studiu, comunică RADOR.

Compania a precizat că intenţionează să transmită, în curând, datele către agenţiile de reglementare din Statele Unite şi Europa.

Te-ar mai interesa: De ce să acoperi ecranul TV atunci când este închi...

Moderna afirmă că datele studiului au relevat că două doze de vaccin, a câte 50 de micrograme – jumătatea dozajului folosit la adulţi – generează anticorpi neutralizanţi împotriva coronavirusului la copii.

Majoritatea efectelor adverse sunt moderate, cel mai frecvent fiind raportate oboseală, durere de cap, febră şi durere la locul administrării, potrivit companiei.

40% din populația României, vaccinată anti-COVID

Te-ar mai interesa: 10 rețele unde vă puteți testa gratuit pentru canc...

România a ajuns la 40% din populaţia de peste 18 ani vaccinată anti-COVID – a anunţat coordonatorul campaniei naţionale, medicul Valeriu Gheorghiţă. Ieri, peste 83.500 de persoane au făcut prima doză dintr-un ser anti-COVID sau pe cel care nu are nevoie de rapel.

La această oră sunt peste 5.900.000 de români care au făcut schema completă, iar interesul pentru vaccinare a crescut în ultimele zile.

Te-ar mai interesa: Atenție, produse cancerigene! Le folosim zilnic...

Peste 30.000 de persoane au fost la maratonul de vaccinare organizat în acest sfârşit de săptămână în Capitală, unde şase centre de imunizare au fost deschise non-stop, acţiunea încheindu-se peste o oră.

Astfel de evenimente vor fi organizate şi în perioada următoare, cu scopul atingerii pragului de 70 la sută din populaţie vaccinată până la sfârşitul anului – a anunţat Valeriu Gheorghiţă.

Te-ar mai interesa: Boala pentru care nu există leac: Trebuie tratată ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private