marți, mai 30, 2023

Există o mulțime de studii care dovedesc beneficiile pe care le aduce creșterea copiilor cu animale de companie în casă, ajutându-i pe cei mici să se descurce mai bine la școală și să devină mai empatici.

Un nou studiu publicat în revista PLOS One şi citat de animalzoo.ro, a constatat că piticii care au trăit cu o pisică sau un câine în casă au avut un risc cu 13% până la 16% mai mic de a dezvolta toate alergiile alimentare, în comparație cu alții copiii din casele fără animale de companie.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Studiul a analizat date de la peste 65.000 de copii din Japonia și a constatat că acei copiii expuși la pisici au fost mai puțin predispuși să dezvolte alergii la ouă, grâu și soia. Cei expuși la câini au fost mai puțin predispuși să aibă alergii la ouă, lapte și nuci.

„Este nevoie de o confirmare reală a acestor tipuri de studii, așa că nu mi-aș schimba neapărat stilul de viață pe baza acestor date, dar cu siguranță nu aș scăpa de animalele de companie din casă”, a declarat la CNN dr. Jonathan Bernstein, președintele Academiei Americane de Alergii, Astm și Imunologie.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

5,6 milioane de copii au un tip de alergie alimentară

În cazul familiilor care dețin alte animale de companie decât pisicile și câinii, studiul a concluzionat că nu au fost găsite diferențe semnificative în ceea ce privește asocierile dintre expunerea la țestoase sau păsări și incidența oricăror alergii alimentare specifice până la vârsta de 3 ani.

Se estimează că 5,6 milioane de copii cu vârsta sub 18 ani au un tip de alergie alimentară și, cu toate că sunt necesare mai multe date, acest studiu poate ajuta la orientarea cercetărilor viitoare în ceea ce privește prevenirea alergiilor alimentare în copilărie.

Te-ar mai interesa: Cum arată negii cancerigeni din zona intimă. Medic...

„Dacă vă gândiți să aveți un animal și sunteți îngrijorat pentru că aveți alergii… ar putea fi un beneficiu suplimentar pentru a avea un animal, nu doar în ceea ce privește ceea ce face pentru familii și dragostea generală a oamenilor pentru animalele de companie, dar, de asemenea, ar putea fi potențial protector dacă există o expunere timpurie în timpul vieții”, a mai spus dr. Bernstein.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private