duminică, august 1, 2021

Potrivit studiilor efectuate în Marea Britanie, două vaccinuri anti-COVID sunt eficiente și împotriva variantei Delta. Varianta Delta (indiană) face parte din lista variantelor îngrijorătoare, monitorizate

de Organizația Mondială a Sănătății. 

Varianta Delta (indiană) este cu 60% mai contagioasă decât varianta britanică și, de asemenea, provoacă forme mai severe de boală. Experții în sănătate susțin că aceasta are, într-adevăr, o oarecare rezistență la vaccinurile anti-COVID, însă acest lucru depinde de numărul dozelor administrate.

Efectuarea unei scheme complete (administrarea ambelor doze de vaccin anti-COVID) oferă cea mai bună protecție împotriva variantei Delta, susțin specialiștii. O singură doză nu oferă un nivel ridicat de protecție.

Ce vaccinuri sunt eficiente împotriva

variantei Delta?

Potrivit informațiilor oficiale ale Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, două vaccinuri anti-COVID se dovedesc a fi foarte eficiente împotriva tulpinii indiene.

„Vaccinarea este eficientă împotriva variantelor SARS-CoV-2!

Conform studiilor de până acum din Marea Britanie privind prevenția spitalizării, vaccinurile produse de Pfizer BioNTech și Oxford AstraZeneca sunt foarte eficiente împotriva tulpinilor „Indiană” și „Britanică” a SARS-CoV-2.
Informații importante din experiența UK:

  • Eficacitatea după administrarea regimului

    complet rămâne foarte ridicată împotriva spitalizării, indiferent de tulpină;

  • Eficacitatea împotriva cazurilor de COVID-19 simptomatic, după administrarea regimului complet, este similară între tulpini, pe tulpina “Indiană” B.1.617.2 fiind ușor mai scăzută;
  • Eficacitatea după administrarea dozei 1 este relativ scăzută comparativ cu cea după regim complet de administrare, în special pe tulpina “Indiană” B.1.617.2.

Rămâne foarte important:

  • Efectuarea rapelului pentru maximizarea protecției
  • Păstrarea măsurilor de distanțare socială, purtarea măștii în zone aglomerate și celelalte reguli

    în vigoare”, arată o postare oficială.

Schema completă de vaccinare, extrem de importantă

Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România susține că vaccinurile anti-COVID sunt eficiente dacă sunt administrate în schemă completă.

„Suficienţa schemelor de vaccinare față de noile variante virale de îngrijorare, cum este varianta Delta, datele arată foarte bine, se menţine o eficienţă de peste 90% față de riscul de internare, faţă de complicațiile bolii, faţă de decese, cu o singură condiție: să avem o schemă de vaccinare completă.

Deci durata, menţinerea răspunsului imun, avem datele

publicate la șase luni, care arată la fel o păstrare, o menţinere a eficienţei vaccinurilor, după schema de vaccinare completă. Foarte probabil că durata va fi mai mare de 12 luni”, a declarat medicul, potrivit Rador.

 

Ultimele stiri

Parteneri