Sari la conținut

Studiu. Coronavirusul este prezent în SUA încă din decembrie 2019. Ce alte descoperiri au mai publicat cercetătorii?

din decembrie 2019

Un nou studiu de testare a anticorpilor publicat marți a găsit dovezi suplimentare că coronavirusul a fost prezent în Statele Unite cel puțin din decembrie 2019, cu săptămâni înainte ca primul caz confirmat să fie anunțat pe 21 ianuarie, conform France24.

Studiul Institutului Național de Sănătate a analizat 24.000 de probe de sânge stocate de la voluntari din toată țara în perioada 2 ianuarie – 18 martie 2020.

Anticorpii împotriva virusului SARS-CoV-2 au fost detectați la nouă pacienți. Potrivit cercetării, publicată în revista Clinical Infectious Diseases, pentru a minimiza riscul de fals pozitiv, oamenii de știință au folosit două teste serologice diferite.

Participanții se aflau în afara punctelor fierbinți majore din Seattle și New York, considerate a fi punctele cheie de intrare ale virusului în Statele Unite.

Primele eşantioane pozitive provin de la participanţi din Illinois şi Massachusetts, luate la 7 şi, respectiv, 8 ianuarie 2020, sugerând că virusul i-a infectat la sfârşitul lunii decembrie.

„Testele anticorpilor ne permit să înţelegem mai bine răspândirea SARS-CoV-2 în Statele Unite în primele zile ale pandemiei în ţară, când testarea era limitată”, a declarat Keri Althoff, profesor de epidemiologie la Universitatea Johns Hopkins şi autorul principal al studiului.

Cercetarea se bazează pe o anchetă similară publicată de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor în noiembrie anul trecut, care a ajuns la aceeași concluzie.

Dar, din moment ce există incertitudini legate de testarea serologică, confirmarea suplimentară oferă o încredere suplimentară în constatare.

Pentru a ajuta la minimizarea posibilității de fals pozitiv, echipa a folosit două teste separate pe fiecare probă, căutând anticorpi care se leagă de diferite părți ale virusului.

Tipurile de anticorpi pe care le căutau se numesc imunoglobulină G sau IgG, care „neutralizează” capacitatea virusului de a invada celulele și nu apar decât la două săptămâni după ce o persoană a fost infectată.

Prin urmare, participanții la studiu cu aceste probe au fost expuși la virus cu cel puțin câteva săptămâni mai devreme.

Autorii, de asemenea, nu știu dacă participanții au fost infectați în timpul călătoriei sau în propriile comunități, lucru pe care doresc să îl afle într-un studiu viitor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel