duminică, mai 29, 2022

Studiu. Două treimi dintre persoanele infectate cu Omicron au avut deja Covid. Acest segment de populație este predispus reinfecției, avertizează speciliștii.

Potrivit unui studiu realizat pe mii de voluntari din Anglia, două treimi dintre persoanele infectate recent cu varianta Omicron spun că au avut deja Covid. Peste două milioane de oameni au fost testați în studiu.

Studiu. Două treimi dintre persoanele infectate cu Omicron au avut deja Covid

Cele mai recente descoperiri, pentru primele două săptămâni din 2022 – runda 17 – se bazează pe aproximativ 100.000 de teste PCR. Aproximativ 4.000 au fost pozitive, de departe cea mai mare rată de când a început pandemia.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: „Ține asta într-un borcan în ...

Și când o selecție dintre ele a fost secvențializată pentru a verifica ce tip de COVID a fost de vină, practic toate au fost Omicron – varianta extrem de infecțioasă, identificată pentru prima dată în Africa de Sud.

Nu este încă clar câți dintre voluntarii care au fost testați pozitiv au fost vaccinați complet.

Acest segment de populație este predispus reinfecției

Rezultatele dezvăluie grupurile care par să aibă mai multe șanse să se reinfecteze cu COVID.  Acestea includ lucrătorii din domeniul sănătății și gospodăriile cu copii sau mai mulți membri sub același acoperiș.

Două vaccinuri oferă puțină protecție împotriva infecției cu Omicron, deși protecția împotriva bolilor severe scade mai puțin.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru. Curiozități despre creierul uman. T...

Potrivit BBC, doi din trei (65%) dintre voluntarii infectați au declarat că au fost deja testați pozitiv pentru COVID.

Directorul programului React, profesorul Paul Elliott, de la Colegiul Imperial din Londra, a declarat: „Există o creștere rapidă a prevalenței în rândul copiilor acum, acestea se amestecă mai mult după începerea trimestrului școlar și, comparativ cu decembrie, prevalența la persoanele în vârstă, cu vârsta de peste 65 de ani, a crescut, ceea ce poate duce la spitalizări crescute.

Te-ar mai interesa: Cele mai toxice fructe! Sunt pline de pesticide și...

„De aceea, este vital să continuăm să monitorizăm îndeaproape situația”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private