sâmbătă, octombrie 1, 2022

Noi tulpini ale coronavirusului ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor dezvoltate până în acest moment, au anunțat specialiștii. Anumite companii farmaceutice au afirmat deja faptul că acest lucru este adevărat și vor adapta vaccinurile la varianta Omicron.

Varianta Omicron este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, inclusiv Delta. De asemenea, anumite studii indică faptul că această variantă ar avea o rezistență mai mare în fața vaccinurilor.

Te-ar mai interesa: Lipsa luminii naturale poate duce la dezvoltarea u...

Moderna a afirmat că eficacitatea vaccinului actual este mai scăzută în privința altor posibile tulpini, precum Omicron.

Prin urmare, compania farmaceutică a anunțat că va adapta vaccinurile inclusiv împotriva noilor variante.

Varianta Omicron reduce eficacitatea vaccinului Moderna

El a spus că FDA evaluează în prezent cât ar putea varianta Omicron afecta protecţia conferită de actualele vaccinuri, comunică RADOR.

Pe baza modelului de mutații observate în varianta Omicron, care includ mutații despre care s-a demonstrat deja în studiile de laborator că reduc eficacitatea vaccinului Moderna, a spus dl Hoge, „ne așteptăm să existe un impact”.

Te-ar mai interesa: De ce s-a sinucis tânărul chirurg Radu Mirică: mes...

Încă nu este clar cât de mult va afecta varianta Omicron eficacitatea vaccinurilor actuale, dar ar putea fi semnificativă, a presupus Stephen Hoge.

„Mutațiile care au condus anterior la cele mai mari scăderi ale eficacității au fost observate în Delta și Beta. Și toate aceste mutații au apărut în Omicron”, a spus el.

„Și aici întrebarea este: vom vedea un efect asemănător celui al Delta? Vom vedea un efect asemănător celui al Beta? Sau vom vedea un multiplu încrucișat dintre cele două? Cred că ultimul scenariu este cel care îi preocupă cel mai mult pe oameni”, a adăugat el.

Te-ar mai interesa: Când este Sâmbăta Morților și ce tradiții trebuie ...

Stephen Hoge a spus că compania testează pentru a vedea dacă persoanele complet vaccinate cu serul Moderna sunt protejate împotriva acestei variante a virusului, teste similare vizându-i şi pe cei cărora le-au fost administrate dozele de rapel de 50 de micrograme și 100 de micrograme ale vaccinului.

„Cred în continuare că vaccinurile existente vor putea măcar să încetinească, dacă nu să oprească complet, varianta Omicron”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Îndrăgita Gina Bradea, operată de urgență. Ce a tr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private