Sari la conținut

Varianta Omicron a ajuns în România? Trei persoane, suspectate de infectare se află în acest oraș!

Varianta Omicron, În România? Un jucător din cadrul echipei de rugby Știința Baia Mare a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2, după ce a fost repatriat, alături de colegii săi, din Africa de Sud, marți seară, 30 noiembrie. Celelalte două cazuri au fost confirmate cu COVID-19 la persoane aflate în avionul cu sportivii repatriați din Africa de Sud.

Ministerul Sănătății a dezvăluit noi informații despre starea de sănătate a persoanelor confirmate COVID-19 la revenirea din Africa de Sud, suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron, foarte contagioasă.

Toți sunt asimptomatici

Referitor la persoanele repatriate din Africa de Sud, precizăm faptul că, în urma testelor efectuate, 3 persoane (2 la aeroportul din București și 1 la Baia Mare), au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2.
Precizăm că testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (București și Baia Mare), la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021.
Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală.
Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secvențiere, a transmis Ministerul Sănătății, adăugând că rezultatele vor fi comunicate presei, în privința tulpinilor rezultate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.