duminică, august 1, 2021

Studiu. Injecțiile de insulină o dată pe săptămână, la fel de eficiente ca și cele zilnice.

Rezultatele a două studii clinice internaționale publicate online în Diabetes Care, aduc speranțe pentru persoanelor cu

diabet de tip 2. Se știe că insulina, care a stat la baza tratamentului diabetului timp de 100 de ani, este un agent eficient pentru reducerea zahărului din sânge și este sigură atunci când este utilizată în doza corectă.

Inițierea și menținerea tratamentului cu insulină rămâne o provocare pentru milioane de pacienți din întreaga lume cu diabet de tip 2. Terapia injectabilă contribuie la reducerea aderenței la tratamente, cu consecințe asupra sănătății.

În acest sens, oamenii de știință au descoperit că tratarea persoanelor cu diabet de tip 2 cu o terapie de insulină care trebuie injectată numai o dată

pe săptămână este la fel de sigură și eficientă precum și injecțiile zilnice cu insulină.

„O insulină săptămânală ar putea fi un punct de cotitură și pentru a îmbunătăți respectarea prescripțiilor medicului”, afirmă Ildiko Lingvay, profesor de medicină internă la UT Southwestern și autor principal al ambelor studii, potrivit RADOR.

Primul studiu a implicat 205 pacienți din șapte țări (Statele Unite, Croația, Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia și Spania) și a demonstrat eficacitatea substanțială și siguranța terapiei săptămânale.

Al doilea studiu a inclus 154 de pacienți din cinci țări

(Statele Unite, Canada, Republica Cehă, Germania și Italia) pentru a evalua cele mai bune modalități de a trece de la un regim zilnic la un regim săptămânal.

„O administrare de insulină o dată pe săptămână facilitează tratamentul și reduce sarcina și pentru profesioniștii din domeniul sănătății care au grijă de pacienți, în special cei care locuiesc în unități de îngrijire pe termen lung și cei cu probleme de memorie”, concluzionează Lingvay.

Ultimele stiri

Parteneri