sâmbătă, iunie 25, 2022

Palpitațiile cardiace sunt episoade în care inima bate excesiv de repede pentru o perioadă de timp. De altfel, inima este considerată a palpita atunci când numărul de bătăi pe minut depășește 100, potrivit Aor Ink.

Trebuie remarcat faptul că palpitațiile pot fi cauzate de numeroși factori, precum anemie, anxietate, hipotiroidism, stres brusc sau deficit de B12.

Acum, un nou studiu publicat în revista Nutrients indică faptul că o deficiență de vitamine poate afecta și crește riscul de boli cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

Cercetarea a descoperit o relație între nivelurile de vitamina B12 și profilurile lipidice, care este un panou de analiză a sângelui care include nivelurile de colesterol și trigliceride.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat 341 de femei sănătoase cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani și au colectat date despre dieta lor, activitatea fizică și nivelul de vitamine.

Lipsa vitaminei B12 poate provoca palpitații ale inimii

„Rezultatele au arătat că nivelurile mai scăzute de vitamina B12 au fost asociate cu niveluri mai mari de colesterol LDL (rău) și trigliceride, chiar și după ajustarea pentru indicele de masă corporală, grăsimea abdominală și procentul de grăsime corporală totală pe care îl aveți în organism.

Te-ar mai interesa: Astrolog: Sufletul vine și se lipește de mamă cu u...

Acest lucru este important”, a spus Liz Weinandy, nutriționist la Centrul Medical Wexner de la Universitatea de Stat din Ohio.

Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, nivelurile scăzute de vitamina B12 pot fi legate de niveluri mai mari ale unui aminoacid numit homocisteină în sânge, care este considerat un marker al dezvoltării timpurii a bolilor de inimă, deoarece poate deteriora arterele și venele, în special cele din jurul inimii.

Te-ar mai interesa: Informații uluitoare despre moartea Prințesei Dian...

De menționat că, în 2019, a fost făcută publică o investigație în care s-a arătat că persoanele în vârstă de peste 60 de ani care fac zilnic 20 de minute de exerciții fizice moderate sau intense au o probabilitate semnificativ mai mică de a dezvolta boli cardiovasculare.

În special pentru alergători, este destul de important să obțineți suficiente vitamine, deoarece acestea vă pot afecta rezistența și nivelul de energie.

Te-ar mai interesa: Cum arată viitoarea soție a lui George Simion. Ili...

Doza zilnică recomandată de vitamina B12

Doza zilnică recomandată de vitamina B12 pentru majoritatea adulților sănătoși este de 2,4 micrograme pe zi. Cu toate acestea, femeile care sunt însărcinate au nevoie de puțin mai mult, până la 2,6 mcg.

„Cei mai mulți oameni ajung cu ușurință la această cantitate dacă mănâncă produse de origine animală precum carnea, peștele, ouăle și produsele lactate”, spune Weinandy.

Totuși, el adaugă că persoanele care ar putea să nu atingă aceste niveluri sunt cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană, sau persoanele care suferă de boli gastro-intestinale și persoanele care iau anumite medicamente, de exemplu, cele prescrise pentru a controla nivelul crescut de zahăr din sânge.

Te-ar mai interesa: Leacul care vindecă boli grave. Lidia Fecioru: ...

De asemenea, dacă oamenii au deja probleme cu trigliceridele și colesterolul ridicat, Weinandy nu recomandă administrarea unui supliment de vitamina B12 până când un medic verifică nivelul de vitamine și stabilește dacă o astfel de deficiență există într-adevăr.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private