sâmbătă, iulie 2, 2022

Dr. Horia Stoicescu, Medic specialist Chirurgie generala, spune că Hernia de disc poate apare în orice parte a coloanei vertebrale, de cele mai multe ori la nivelul inferior al coloanei (zona lombara). Uneori hernia de disc apare la nivelul gâtului (cervical) și toracic.

In majoritatea cazurilor de hernie de disc este eficient tratamentul nechirurgical :

  • fizioterapie
  • masaj
  • antiinflamatoare (non-steriodiene sau steriodiene)
  • injectari epidurale cu cortizon

Tratamentul are ca obiective :

  • indepartarea durerii, a slabiciunii musculare, a amortelii de la nivelul piciorului, cauzata de lezarea anumitor radacini nervoase
  • revenirea pacientului la activitatile zilnice
  • prevenirea recurentei afectarii coloanei si reducerea dizabilitatii date de durere

Daca simptomatologia nu se amelioreaza sau nu dispare dupa 6 saptamani, trebuie avut in vedere tratamentul chirurgical.

Te-ar mai interesa: Transplantul de fecale, un tratament-minune pentru...

Cercetătorii americani au descoperit un gel injectabil care ar putea fi folosit la tratarea problemelor ce ţin de discurile coloanei vertebrale şi care ar putea ameliora semnificativ durerile de spate, relatează Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă de la Clinical Radiology of Oklahoma au spus că tratamentul s-a arătat promiţător după ce a redus durerea a 20 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 69 de ani care sufereau de boală degenerativă a discului intervertebral.

Cu toate acestea, cercetătorii au declarat că este necesar să se aştepte rezultatele unui studiu mai amplu realizat în SUA şi Canada înainte ca gelul – numit Hydrafil – să poată fi lansat  pe scară largă, potrivit Daily Mail.

Te-ar mai interesa: Sfâșietor! Un tânăr de doar 20 de ani a hotărât să...

Aproximativ 65 de milioane de americani suferă de dureri de spate în fiecare an, boala degenerativă a discului intervertebral fiind principala cauză.

Tratamentele actuale se concentrează pe metode „conservatoare”, inclusiv odihnă şi kinetoterapie  În cadrul studiului – dezvăluit săptămâna aceasta la reuniunea ştiinţifică anuală a Societăţii de Radiologie Intervenţională – cercetătorii au spus că au recrutat 20 de persoane cu dureri cronice de spate, din Columbia.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru celulele creierului. Un ...

Fiecare a încercat anterior să-şi aline durerea folosind „măsuri conservatoare”, dar disconfortul nu a dispărut în totalitate.

Gelul de specialitate a fost încălzit la 65 de grade Celsius înainte de a fi injectat direct în discurile care separă vertebrele osoase în partea inferioară a spatelui. Mai apoi, acesta a ajuns  la temperatura corpului pacientului şi s-a solidificat într-un implant pentru a susţine discurile din spate.

Te-ar mai interesa: Gestul care îți poate salva viața, în caz de infar...

Gelul, potrivit oamenilor de știință, realizat din plastic, se răceşte rapid după injectare şi că până în prezent nu a fost observată sau înregistrată nicio deteriorare a ţesutului înconjurător.

După șase luni de la injectare, toţi au raportat o scădere a durerilor de spate.

Astfel, pe o scară dela 1 până la 10 – fiind cea mai mare – pacienţii au declarat că înainte de tratament simţeau o durere de 7, iar în prezent simt o durere de 2. Ei au raportat, de asemenea, o îmbunătăţire a capacităţii lor de a face activităţi fizice.

Te-ar mai interesa: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii în jum...

„Dacă aceste constatări sunt confirmate în cercetări ulterioare, această procedură poate fi un tratament foarte promiţător pentru durerea lombară cronică. Gelul este uşor de administrat, nu necesită intervenţii chirurgicale deschise şi este o procedură uşoară pentru pacient. Nu avem într-adevăr tratamente bune pentru boala degenerativă a discului, în afară de îngrijirea conservatoare, iar hidrogelurile existente sunt introduse printr-o incizie”, a spus Dr. Douglas Beall, radiologul care a condus studiul.

Hydrafil a primit denumirea de „dispozitiv inovator” de la Food and Drug Administration (FDA) în 2020, permiţându-i să treacă la teste.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private