Sari la conținut

Studiu. Părinții de băieți îmbătrânesc mai repede decât cei cu fete. Cu cât mai muți băieți în familie, cu atât mai grav :)

Studiu. Părinții de băieți îmbătrânesc mai repede decât cei cu fete. Cu cât mai muți băieți în familie, cu atât mai grav 🙂

Părinții de băieți îmbătrânesc mai repede decât cei cu fete, a constatat un studiu. S-a descoperit că puterea creierului lor scade mai repede pe măsură ce îmbătrânesc.

Și cu cât sunt mai mulți fii în familie, cu atât prejudiciul este mai grav, au spus cercetătorii. Efectul a fost atribuit faptului că fetele sunt mai grijulii decât băieții, ceea ce îi ajută pe părinți să rămână sănătoși.

Parents of boys shown to have 'faster rate of cognitive decline' in study |  Express.co.uk

Studiu. Părinții de băieți îmbătrânesc mai repede decât cei cu fete. Cu cât mai muți băieți în familie, cu atât mai grav 🙂

Descoperirile provin din teste de inteligență de 18 ani pe 13.222 de părinți în vârstă de 50 de ani sau peste din SUA.

Părinții trebuit să rezolve probleme de matematică și să-și amintească o listă de cuvinte citite. Părinții băieților nu au fost nici mai mult sau mai puțin inteligenți la începutul studiului.

Dar, pe măsură ce copiii lor creșteau, au obținut scoruri mai mici la teste decât părinții fetelor de aceeași vârstă.

„Părinții a cel puțin un fiu au avut o rată mai rapidă de declin cognitiv în comparație cu părinții fără fii.

Rezultatele sugerează că efectele sunt mai degrabă sociale decât biologice, deoarece am observat tendințe similare atât la mame, cât și la tați”, a declarat cercetătorul Katrin Wolfova, de la Universitatea Columbia din New York.

Scriind în Journal of Psychiatric Research, ea a adăugat: „Fiicele oferă mai mult sprijin social și emoțional decât fiii și devin adesea îngrijitori informali.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: