duminică, august 7, 2022

Studiu. Postul intermitent poate accelera recuperarea după leziuni ale nervilor.

Postul intermitent ajută la modificarea activității bacteriilor intestinale și la creșterea capacității acestora de a se recupera după leziunile nervoase, potrivit unui studiu efectuat la șoareci.

Cercetătorii de la Imperial College din Londra au observat modul în care postul a dus la creșterea producției de bacterii intestinale a unui metabolit cunoscut sub numele de acid 3-indolepropionic (IPA), care este necesar pentru regenerarea fibrelor nervoase numite axoni, structuri asemănătoare firului de la capetele celulelor nervoase care trimit semnale electrochimice către alte celule din organism.

Te-ar mai interesa: Băuturi care scad colesterolul. Include-le în diet...

Studiu. Postul intermitent poate accelera recuperarea după leziuni ale nervilor

Acest mecanism nou a fost descoperit la șoareci și se speră să fie valabil și pentru orice încercări viitoare pe oameni. Echipa afirmă că bacteria care produce IPA, numită Clostridium sporogenesis, se găsește în mod natural în intestinele oamenilor, precum și a șoarecilor; și IPA este prezent și în fluxul sanguin uman.

„În prezent, nu există niciun tratament pentru persoanele cu leziuni ale nervilor dincolo de reconstrucția chirurgicală, care este eficientă doar într-un mic procent de cazuri, ceea ce ne determină să investigăm dacă schimbările în stilul de viață ar putea ajuta la recuperare”, a spus profesorul Simone Di Giovanni de la Departamentul de Științe ale creierului al Imperial.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Teodora de la Sihla, ocroti...

Posul intermitent a fost anterior legat de alte studii de repararea rănilor și de creșterea de noi neuroni – dar studiul nostru este primul care explică exact modul în care postul ar putea ajuta la vindecarea nervilor”, a adăugat Di Giovanni.

Studiul, publicat în revista Nature, a evaluat regenerarea nervilor la șoareci unde nervul sciatic, cel mai lung nerv care trece de la coloana vertebrală în jos pe picior, a fost zdrobit.

Te-ar mai interesa: Alimentul comun care reduce riscul de deces. Nutri...

Jumătate dintre șoareci au fost supuși postului intermitent (măncând cât de mult le-a plăcut, urmat de a nu mânca deloc în zile alternative), în timp ce cealaltă jumătate au fost libere să mănânce fără nicio restricție.

Aceste diete au continuat o perioadă de 10 zile sau 30 de zile înainte de operarea lor, iar recuperarea șoarecilor a fost monitorizată la 24 până la 72 de ore după ce nervul a fost tăiat.

Te-ar mai interesa: Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te...

Lungimea axonilor recrescuți a fost măsurată și a fost cu aproximativ 50% mai mare la șoarecii care țineau post.

Dar ce e mai important, atunci când IPA a fost administrat la șoareci pe cale orală după o leziune a nervului sciatic, regenerarea și recuperarea crescută au fost observate între două și trei săptămâni după leziune.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private