sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Studiu revoluționar despre „Triada întunecată”. Cine sunt oamenii care refuză să poarte mască de protecție.

O dată cu apariția pandemiei de coronavirus, cercetătorii au studiat felul în care populația a asimilat noua realitate. Două studii recente au analizat relația dintre trăsăturile de personalitate și reacțiile la restricțiile instituite pentru a încetini răspândirea coronavirusului COVID-19.

Te-ar mai interesa: Cel mai periculos tip de alimentație pentru cei tr...

Astfel, cercetătorii au descoperit că persoanele care dețin așa-numitele trăsături „Dark Triad” („Triadă întunecată”, n.e.) erau mai puțin susceptibile să respecte restricțiile sau să se angajeze în măsuri preventive împotriva pandemiei. Cu toate acestea, cercetătorii au subliniat, de asemenea, rolul mic pe care îl au trăsăturile de personalitate în răspunsul general la restricțiile pandemice.

Din așa numita „Triada Întunecată” fac parte trăsăturile de personalitate din categoria narcisismului, psihopatiei şi machiavellismului.

„Persoanele care au trăsăturile Triadei Întunecate par să fie preocupate de aspecte negative ale prevenţiei şi nu iau în considerare beneficiile acesteia”, au scris cercetătorii, conform Newsweek.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai rezistență la insulină. Ce î...

Studiu revoluționar despre „Triada întunecată”

Ambele studii, combinate, au observat peste o mie de persoane în Polonia. Concluziile au fost similare în ceea ce priveşte legătura dintre trăsăturile de caracter şi respectarea restricţiilor impuse de autorităţi.

Cercetătorii au aflat că respondenţii care demonstrează trăsături din „Triada Întunecată” erau mai puţin dispuşi să ia măsuri preventive. Aceste persoane cred mai puţin în eficacitatea propriilor acţiuni. Asta „explică parţial” reticenţa lor la a lua măsuri preventive precum spălarea frecventă a mâinilor. De asemenea, nu se supuneau nici restricției de limitare a călătoriilor inutile în afara casei.

Te-ar mai interesa: Medicii atenționează: Nu grăsimile distrug ficatul...

În primul studiu au fost observate 755 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 78 de ani, în a doua jumătate a lunii martie. La al doilea studiu, realizat în a doua jumătate a lunii aprilie, au participat 263 de persoane, cu vârste între 18 și 80 de ani.

În psihologie, „Triada Întunecată” este unul dintre termenii-vedetă din ultimii ani. Conceptul a fost propus în 2002 şi se referă la asocierea frecventă a trei trăsături considerate în general negative, dar non-patologice: machiavelismul, narcisismul subclinic şi psihopatia subclinică.

Te-ar mai interesa: Zodia care obține o sumă impresionantă de bani în ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private