Sari la conținut

STUDIU. Speranța de viață va crește cu 5 ani până în 2050 

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit studiilor, speranța de viață a oamenilor a crescut de mai mult de două ori din 1900. Speranța de viață la nivel mondial a crescut de la 31 de ani în 1900 la 73,2 ani în 2023 și se așteaptă să crească în continuare până la 77,1 ani în 2050. În creștere este și numărul persoanelor centenare, care ating vârsta de 100 de ani.

În ciuda amenințărilor geopolitice, metabolice și de mediu, până la jumătatea acestui secol, oamenii vor ajunge să trăiască cu aproximativ cinci ani mai mult, conform unui studiu global.

Studiul Global Burden of Disease prognozează că speranța de viață globală va crește cu 4,9 ani la bărbați și 4,2 ani la femei între 2022 și 2050.

Se preconizează că aceste creșteri vor fi mai mari în țările în care speranța de viață este mai scăzută în prezent, contribuind la convergența creșterii speranței de viață în toate zonele geografice, potrivit hope.ro.

Tendința este determinată, în mare parte, de măsurile de sănătate publică care au prevenit și îmbunătățit ratele de supraviețuire cauzate de bolile cardiovasculare, COVID-19 și o serie de boli transmisibile, materne, neonatale și nutriționale.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Același studiu indică faptul că cele mai mari poveri asupra generațiilor viitoare vor deveni bolile netransmisibile (cele cardiovasculare, cancerul, boala pulmonară obstructivă cronică și diabetul), dar și expunerea la factori de risc precum obezitatea, hipertensiunea arterială, dieta nepotrivită și fumatul. (IHME)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel