joi, august 11, 2022

Un antidepresiv ieftin ar putea reduce în mod semnificativ riscul de a dezvolta o formă severă de boală, atestă un nou studiu. De asemenea, cercetătorii au observat schimbări inclusiv în simptomatologie, fiind ameliorată odată cu administrarea tratamentului.

Potrivit CNN, un antidepresiv ieftin, disponibil la scară largă pentru populația din SUA, este recunoscut pentru potențialul de a lupta împotriva COVID, atât prin ameliorarea simptomelor, cât și prin reducerea riscului de a dezvolta forme severe.

Te-ar mai interesa: 10 rețele unde vă puteți testa gratuit pentru canc...

Studiul, efectuat pe aproximativ 1.500 de pacienți din Brazilia, atestă că cei care au luat medicamentul, cunoscut sub numele de fluvoxamină, au un risc mult mai redus de a manifesta o boală severă și de a necesita spitalizare.

Antidepresivul care poate lupta împotriva COVID

Medicamentul, comercializat sub denumirea Luvox, este un inhibitor selectiv al recaptării serotoninei (ISRS), adesea utilizat pentru a trata tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) și depresia.

Medicamentul poate afecta inflamația, a spus dr. Angela Reiersen, profesor asociat de psihiatrie la Universitatea Washington din St. Louis, care a lucrat la studiu, publicat în The Lancet Global Health.

Te-ar mai interesa: Medic: De ce tot mai mulți tineri de 30 de ani fac...

„Fluvoxamina poate reduce producția de molecule inflamatorii numite citokine, care pot fi declanșate de infecția cu SARS-CoV-2”, a spus Reiersen într-un comunicat. „Medicamentul poate reduce, de asemenea, trombocitele din sânge, ceea ce poate afecta efectele de coagulare ale infecției cu coronavirus” a adăugat el.

Medicamentul contribuie la reducerea riscului de spitalizare

Reierson și colegii săi au administrat la 741 de voluntari cu COVID-19 100 mg cu fluvoxamină de două ori pe zi timp de 10 zile, în timp ce 756 de voluntari au primit un placebo.

Te-ar mai interesa: Mare sărbătoare: Primul sfânt canonizat pe pământ ...

Dintre pacienții cărora li sa administrat fluvoxamină, 79, sau aproximativ 11%, au avut nevoie de tratament medical de specialitate, comparativ cu aproape 16% dintre cei cărora li sa administrat placebo. A fost o scădere cu 5% a riscului absolut și o scădere cu 32% a riscului relativ.

Sunt necesare mai multe studii pentru a vedea dacă medicamentul ar putea fi adăugat la tratamentele administrate pacienților cu COVID, dar cert este că produsul farmaceutic este ieftin. ”10 zile de fluvoxamină costă aproximativ 4 dolari chiar și în medii cu resurse bune”, au scris cercetătorii.

Te-ar mai interesa: Horoscopul dragostei: Ce nativi fac cuceriri în va...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private