Sari la conținut

Studiul final: vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer este eficient în proporție de 95% și nu provoacă efecte adverse.

O analiză finală a vaccinului anti-Covid-19 de la Pfizer susține că acesta este eficient în proporție de 95%. Vaccinul previne infecțiile, chiar și la persoanele în vârstă, fără să provoace efecte adverse considerabile.

Compania farmaceutică a raportat 170 de infectări în rândul voluntarilor care au participat la studiu, conform CNN. Dintre aceste cazuri, 162 au fost declarate în grupul care a primit fie o formulă placebo, fie injecții cu soluție salină. În grupul vaccinat cu formula originală anti-Covid-19 de la Pfizer s-au raportat numai 8 cazuri de infectare, ceea ce îi oferă vaccinului o eficiență de 95%.

”Eficacitatea vaccinului a fost uniformă, indiferent de vârstă, rasă sau diferențe etnice. De asemenea, vaccinul este eficient și pentru persoanele cu o vârstă înaintată, de peste 65 de ani, în proporție de 94%”,  au declarat companiile partenere Pfizer și BioNTech.

Posibilele efecte adverse și frecvența acestora

Efectele adverse posibile au fost analizate de un grup independent de cercetători, dezvăluind că formula nu provoacă probleme serioase după vaccinare.

”Singurul efect advers de gradul 3 (cel mai înalt grad de severitate) a fost manifestarea stării de oboseală. Aceasta apare la 3.7 dintre subiecți după utilizarea dozei numărul 2. Inițial, noi am descoperit acest simptom la doar 2% dintre voluntari”, au adăugat companiile Pfizer și BioNTech.

Companiile urmează să ceară aprobarea de urgență autorităților americane.

”Protecția rapidă pe care o oferă acest vaccin, împreună cu toleranța ridicată pentru diferite categorii de vârstă, vor face din această formulă un mijloc important prin care să abordăm evoluția pandemiei” a declarat Dr. Uhur Sahin, CEO și cofondator al companiei BioNTech.

La nivel global, companiile vor distribui 50 de milioane de doze până la finalul anului 2020. În anul 2021, companiile își doresc să distribuie până la 1.3 miliarde de doze.

Cu toate acestea, dacă totul va merge conform planului din acest punct de vedere, mai rămâne o singură problemă care necesită soluționare. Procesul de distribuire propriu-zis. Vaccinul trebuie depozitat la o temperatură de minus 75 de grade celsius, cu mult sub media echipamentelor existente. În acest sens, companiile asigură că acest aspect va fi facilitat de ambalajul personalizat.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel