Sari la conținut

Substanța mai importantă decât oxigenul. Fără aceasta, inima se oprește imediat. Ce trebuie să consumi pentru a evita un deficit?

Majoritatea persoanelor consideră că oxigenul este cea mai importantă substanță pentru sănătatea și supraviețuirea organismului. Cu toate acestea, nu este substanța principală.

O substanță foarte importantă este oxidul nitric. În lipsa acestuia, corpul se îmbolnăvește și este vulnerabil în fața multor afecțiuni. În cazuri grave, dacă nivelul de oxid nitric este foarte redus, inima se oprește imediat.

Din fericire, anumite alimente ajută la sintetizarea oxidului nitric în organism, iar cazurile în care apare un deficit atât de grav sunt rare.

Oxidul nitric, mai important decât oxigenul

Prof. Ihor Huk, directorul Departamentului de Chirurgie de la Wiener Privatklinik, doctor în medicină și om de știință apreciat cu peste 300 de lucrări, publicate în jurnale medicale, vorbește despre substanța fără de care corpul uman nu poate supraviețui, notează vbiz.ro.

„Recomandările medicilor de acum sunt învechite, sunt din secolul al XVII-lea, iar noi trăim în secolul XXI. Chiar și studenții mei învață din acele manuale vechi și când i-am întrebat care e cel mai important element din corpul nostru, 99% au spus că oxigenul. Greșit! Știm de 20 de ani că nu oxigenul e cel mai important element din corpul nostru, ci oxidul nitric, iar un om de știință, prieten cu mine a luat un premiu Nobel pe această temă, în 1997,” a declarat acesta.

Potrivit cercetătorului, oxidul nistric este mai important decâ oxigenul. În lipsa acestuia, inima se oprește imediat.

inima
Sursa: Unsplash

„Acum înțelegeți de ce oxidul nitric este mai important decât oxigenul? Oxidul nitric îl obținem din alimente. Dovleac sau nuci pentru că aceste alimente au o concentrație mare de arginină, un aminoacid necesar pentru sintetizarea oxidului nitric, în organism.

Dacă mănânci zilnic aceste alimente, memoria va fi foarte bună și vasele de sânge foarte sănătoase. E nevoie 100-150 de grame de arginină pe zi. Dar e imposibil să mănânci zilnic dovleac și nuci, așa că poți lua capsule cu arginină,” a explicat prof. Huk.

De asemenea, specialistul susține că un alt mineral, calciul, este important pentru organism și o sursă esențială de oxid nitric. Alături de vitamina D3 și vitamina K, responsabile pentru controlarea calciului, organismul nu se va îmbolnăvi niciodată.

„Dacă aveți toți acești factori, atunci creierul, vasele de sânge, inima, sistemul imunitar vor funcționa perfect. Nu vă veți îmbolnăvi niciodată, vă garantez!” adaugă prof. Ihor Huk.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: