Sari la conținut

Succes de proporții la Spitalul Județean Bacau: o fost extirpată o tumoare uterină de 600 g

Sursa foto: 123rf.com.

Histerectomia pe cale vaginală este una din tehnicile practicate în secția Obstetrică Ginecologie I a Spitalului Județean de Urgență Bacău , cu multiple avantaje : metodă cu invazivitate redusă, recuperare mai rapidă, lipsa oricărei cicatrici la nivelul abdomenului. Limitele acestei metode constau , în special, în dimensiunea mare a uterului.

În secția Obstetrică Ginecologie I echipa formată din dr. Oana Acsinte – medic primar obstetrică ginecologie, dr. Cristina Carp – medic primar A.T.I. , ajutați de dr. Popa Marius – medic specialist obstetrică ginecologie și dr. Geta Drăghici – medic primar obstetrică ginecologie au realizat cu success o operație de histerectomie transvaginala extrem de dificilă , la o pacienta cu o tumoră uterină voluminoasă , de aproximativ 600 gr, anunță cei de la Desteptarea.

Evoluția postoperatorie a fost favorabilă, durata spitalizării fiind mult redusă comparativ cu tehnică acordului transabdominal.

O tumoare uterină de 600 de grame este considerată o tumoare mare.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel