Sari la conținut

Suferi de hipotiroidism? Află ACESTE semne ascunse ale unei tiroide subactive pe care ar trebui să le cunoști

semne de tiroida subactiva
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptomele hipotiroidismului

Din cuprinsul articolului

Suferi de hipotiroidism? Tiroida este una dintre cele mai frecvente, dar subestimate afecțiuni, deoarece milioane de oameni suferă de ea în întreaga lume.

Unele dintre cele mai cunoscute simptome tiroidiene ar fi oboseala și creșterea în greutate.

Dar, potrivit experților în sănătate, este vorba de o boală dificilă și simptomele variază de la o persoană la alta.

Cei care suferă de hipotiroidism sau de tiroida subactivă, de obicei se simt obosiți, au intoleranță la frig, au constipație cronică, metabolism mai lent și piele uscată, în timp ce există câteva semne mai surprinzătoare care pot fi periculoase dacă nu sunt diagnosticate bine la timp.

Semne ascunse de hipotiroidism 

Potrivit Asociației Americane de Tiroidă, atunci când glanda tiroidă este subactivă, nu este capabilă să producă suficient hormon, astfel încât organismul începe să-și încetinească procesele. Ca urmare, este posibil să simțiți simptome, dintre care multe sunt comune, în timp ce câteva sunt mai puțin cunoscute.

1. Depresia: Mulți oameni cu tiroida subactivă suferă de probleme de depresie. Potrivit medicilor, somatostatina și serotonina influențează axa hipotalamus-hipofizo-tiroidă, care leagă hipotiroidismul de depresie.

De asemenea, deoarece hipotiroidismul determină încetinirea creierului, face foarte dificilă concentrarea, ceea ce ar putea duce la cea mai gravă formă de depresie. Potrivit studiilor, modificările hormonale întrerup mișcarea semnalelor chimice în creier, afectând hipocampul, o parte a creierului importantă pentru învățare și memorie.

2. Uscăciunea pielii: Uscarea pielii hipotiroidiene rezultă din scăderea secreției glandelor endocrine. Mecanismul scăderii transpirației nu este clar, deși glandele hipotiroide sunt atrofice histologic examinare.

Un studiu pe 50 de persoane cu hipotiroidism a constatat că pielea uscată și aspră a fost simptomul numărul unu al pielii raportat de participanții cu hipotiroidism. și a afectat 100 la sută dintre ei.  

3. Căderea severă a părului: Cei care au hipotiroidism nediagnosticat au căderea părului pe o mare parte a scalpului.

Medicii spun că pierderea implică întregul scalp, mai degrabă decât zone discrete, iar părul pare uniform rar. Recreșterea are loc ca de obicei cu tratamentul cu succes al tulburării tiroidei, deși durează câteva luni și poate fi incompletă.

4. Constipație: Potrivit medicilor, hipotiroidismul încetinește și sistemul digestiv, ducând la constipație cronică și dureroasă. Experții cred că cauza principală a constipației în hipotiroidism se datorează motilității intestinale reduse.

În mod normal, mușchii din colon se contractă pentru a muta scaunul prin intestin către rect. În hipotiroidism, mușchii nu se contractă frecvent sau suficient de puternic, ceea ce face ca scaunul să se miște prea încet prin colon. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel