Sari la conținut

Suferi de pietre la rinichi? Iată 4 băuturi pe care să le consumi

Din păcate, pietrele la rinichi sunt mai frecvente decât am putea crede. Mai mult, de la copii mici până la adulți mai în vârstă, această afecțiune dureroasă îi afectează pe mulți.

Conform National Kidney Foundation, peste o jumătate de milion de oameni ajung de urgență la camera de gardă din cauza problemelor de pietre la rinichi în fiecare an. Se estimează, de asemenea, că această stare afectează 10% oameni cel puțin o dată în viață.

Experții spun că, în cazul unei pietre la rinichi, trebuie să se consulte cu un medic cu prioritate pentru a aborda starea în timp util.

pietrele la rinichi

Suferi de pietre la rinichi? Iată 4 băuturi pe care să le consumi

Dar dacă vreți să urmați și altă cale, nu doar cea medicală, încercați câteva băuturi care pot ajuta la îndepărtarea naturală a pietrelor la rinichi.

1. Apă: Deshidratarea este un factor de risc major pentru pietrele la rinichi, prin urmare, se recomandă să beți multă apă pentru a le elimina în mod natural. Toate fluidele elimină toxinele și pietrele din tractul urinar în mod natural. O modalitate de a vă asigura că sunteți suficient de hidratat este observarea culorii urinei. Dacă este palidă și deschis la culoare, înseamnă că sunteți bine hidratat. Cu toate acestea, dacă este închisă la culoare, înseamnă că există o deficiență de apă.

2. Lapte: Laptele, cu conținutul său de calciu, este o modalitate genială de a scăpa de pietrele la rinichi de calciu. Acest lucru se datorează faptului că calciul este cheia pentru oase puternice – cu toate acestea, reduce și absorbția oxalaților – un acid organic care se găsește în plante, dar poate fi sintetizat și de organism, ceea ce previne pietrele la rinichi.

3. Apă cu lămâie: Sucul de lămâie proaspăt adăugat în apa caldă nu numai că dă o înviorare băuturii, dar vă menține hidratat și ajută și la descompunerea pietrelor la rinichi. Cu toate acestea, trebuie să beți acest amestec printr-un pai pentru a preveni contactul cu dinții și pentru a reduce efectul acid.

4. Oțet de mere: Oțetul de mere, în doar două linguri și într-un pahar cu apă poate înmuia, dizolva sau descompune pietrele la rinichi, făcând astfel mai ușoară trecerea lor prin urină. Cu toate acestea, se recomandă să-l beți cu moderație, deoarece nivelul de acid al acestuia poate deteriora pereții stomacului, crește nivelul de acid și alcaliniza sângele și urina.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel