Sari la conținut

Sunt cadavrele noastre viitorul sustenabilității? Cea mai trăsnită idee pentru a rămâne veşnic pe pământ

După ce mori, nu prea mai ai de ales, fie cenușa ta este depozitată într-o vază, fie devii un festin pentru viermii din sicriu. Acum, există o nouă opțiune cu beneficii la nivel planetar: să te transformi în ceva inedit.

Sunt cadavrele noastre viitorul sustenabilității? Cea mai trăsnită idee pentru a rămâne veşnic pe pământ

Cum funcționează? După moartre poți alege să devi copac. Urnele bio, în care se pune cenușa omului, se amestecă cu seminţele unui arbore, într-o capsulă făcută din coaja nucii de cocos, celuloză şi turbă.

Cenuşa ta va deveni parte din copac în timp ce acesta se dezvoltă. Mai mult, poţi să alegi ce arbore vrei să fii, la preţul de doar 200 de dolari. În funcție de serviciul pe care îl alegeți, puteți cheltui 100 sau sute de dolari. Și da, înmormântările în copac sunt legale în SUA.

Dacă sunteți în căutarea unei morți semnificative și orientate spre valori, înmormântarea în copac este o alternativă prietenoasă cu Pământul la opțiunile pozitive din punct de vedere al emisiilor de carbon, cum ar fi sicriele și incinerarea.

„Mulți oameni nu știu că, în urma înmormântărilor tradiționale, în fiecare an sunt îngropate în pământ 20 de milioane de picioare de lemn, 4,3 milioane de galoane de lichide de îmbălsămare, 1,6 milioane de tone de beton armat, 17.000 de tone de cupru și bronz și 64.500 de tone de oțel”, spune Matthew Kochmann, fondator și director executiv al Transcend.

Ca să nu mai spunem că acestea pot costa peste 15.000 de dolari. Uimitor. „Înmormântarea în copaci distribuie de 5,8 ori mai mult dioxid de carbon decât emite o singură incinerare”, adaugă el, menționând că acest lucru are potențialul de a compensa efectele nocive ale schimbărilor climatice.

„Oamenii și animalele sunt dense cu nutrienți de care plantele au nevoie pentru a crește”, adaugă expertul în descompunere umană Jennifer DeBruyn, PhD. „Modelul de îngropare permite reciclarea nutrienților în ecosistemul nostru.”

Beneficiile pentru bunăstarea personală sunt, de asemenea, reale

Echipa lui Kochmann a descoperit că abilitatea de a personaliza astfel experiența morții poate ameliora în mod semnificativ temerile legate de moarte și poate încuraja o abordare mai pozitivă a trăirii în prezent.

Poate fi amuzant să alegi ce copac ai vrea să fii și tu! Personal, aș vrea să devin un stejar, asemănător cu cel din curtea din fața casei părinților mei, sub care obișnuiam să stau tot timpul în copilărie.

Va da o nouă viață morții tale, devenind un copac după ce mori. Le oferă celor dragi ceva frumos prin care să-și amintească de tine și poate ajuta, de asemenea, la vindecarea planetei, potrivit healthline.com.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel