Sari la conținut

Supa de 100 de ori mai bună decât un antibiotic. Rețetă, mod de preparare

Supa antibiotic. În plin sezon al virozelor, dacă vrei să ţii la distanţă răceala şi gripa, usturoiul este unul dintre cei mai puternici aliaţi pe care îi poţi avea.

Alături de ceapă, usturoiul şi-a câştigat reputaţia de aliment care distruge virusurile datorită unei substanţe chimice, numită alicină, care este responsabilă de mirosul înţepător al usturoiului.

Un studiu recent de la Universitatea Washington State arată că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât antibioticele clasice când vine vorba de a lupta îmbotriva bolilor.

Iar atunci când usturoiul este pisat sau mărunţit, el produce alicina prin intermediul unei reacţii enzimatice.

Supa miracol, antibiotic natural. Rețetă

Supele sunt considerate bune în general, atât pentru digestie, cât și pentru răceală. Celebrul bucătar Adi Hădean a prezentat rețeta sa de supă de usturoi.

„Rețetă simplă, rezultat delicios. E un pic incomod să cureți atâta usturoi, dar merită.

  • Dacă vă întrebați cât usturoi? Răspunsul e cam opt căciulii. Lângă usturoi, ceapă, o țelină nu prea mare (are aroma puternică) și câteva fire de cimbrișor.
  • Cartofii sunt pentru a obține corpolența supei cremă. Piperul, uleiul de cânepă (puteți folosi orice ulei extravirgin) și roșiile uscate sunt podoabele acestei supe.
  • Am fiert ceapa, cartofii și țelina iar usturoiul l-am pus în oală abia după ce cartofii au fost fierți bine.
  • Am fiert usturoiul doar 5-6 minute. În oală am pus și firele de cimbrișor, să fiarbă odată cu legumele.
  • Și puțină sare în apă (important).
  • Smântâna dulce e opțională dar ajută. E bine să o temperați înainte, cu cremă din oală.
  • Roșiile uscate au intrat în supă abia la sfârșit”, este rețeta prezentată de Adi Hădean.

Usturoi, beneficii

Cercetările arată că alicina ajută la scăderea colesterolului şi a tensiunii arteriale şi, în acelaşi timp, ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Usturoiul, de asemenea, poate reduce riscul de a dezvolta ateroscleroză (întărirea arterelor).

Compuşii din această legumă ucid multe microorganisme, printre care bacteriile şi virusurile care provoacă durerile de ureche, gripa şi răcelile.

  • Are calități antibiotice și antiinflamatorii
  • Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui
  • Îmbunătăţeşte memoria
  • Facilitează digestia
  • Este un medicament natural excelent
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel