
Supa de 100 de ori mai bună decât un antibiotic. Rețetă, mod de preparare

Supa antibiotic. În plin sezon al virozelor, dacă vrei să ţii la distanţă răceala şi gripa, usturoiul este unul dintre cei mai puternici aliaţi pe care îi poţi avea.
Alături de ceapă, usturoiul şi-a câştigat reputaţia de aliment care distruge virusurile datorită unei substanţe chimice, numită alicină, care este responsabilă de mirosul înţepător al usturoiului.
Un studiu recent de la Universitatea Washington State arată că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât antibioticele clasice când vine vorba de a lupta îmbotriva bolilor.
Te-ar mai interesa: Fructul ideal pentru un somn liniştitor. Ce să con...
Iar atunci când usturoiul este pisat sau mărunţit, el produce alicina prin intermediul unei reacţii enzimatice.
Supele sunt considerate bune în general, atât pentru digestie, cât și pentru răceală. Celebrul bucătar Adi Hădean a prezentat rețeta sa de supă de usturoi.
„Rețetă simplă, rezultat delicios. E un pic incomod să cureți atâta usturoi, dar merită.
Cercetările arată că alicina ajută la scăderea colesterolului şi a tensiunii arteriale şi, în acelaşi timp, ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Usturoiul, de asemenea, poate reduce riscul de a dezvolta ateroscleroză (întărirea arterelor).
Te-ar mai interesa: Care e nivelul normal al colesterolui și ce înseam...
Compuşii din această legumă ucid multe microorganisme, printre care bacteriile şi virusurile care provoacă durerile de ureche, gripa şi răcelile.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.