vineri, octombrie 7, 2022

Semințele de țelină: beneficii uimitoare pentru sănătate. Iată cum să le adaugi în dieta ta.

Beneficiile pentru sănătate ale țelinei sunt cunoscute de departe. Este folosită pentru a face sucuri verzi, care are foarte multe beneficii pentru sănătate. Cu toate frunzele nu sunt singurul lucru bun din plantă: semințele plantei sunt, de asemenea, benefice.

Chiar dacă sunt de dimensiuni mici, conțin câteva minerale esențiale, cum ar fi calciu, zinc, mangan, fier și multe altele.

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să nu te mai constipi. Cele mai bun...

ficatul

Semințele de țelină: beneficii uimitoare pentru sănătate

În cele ce urmează vom prezenta beneficiile pentru sănătate ale consumului de semințe de țelină.

1. Pot ajuta la producerea de globule roșii. Fierul este un mineral important necesar pentru formarea globulelor roșii. Când organismul nu obține suficient fier, nu poate produce numărul suficient din aceste celule, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la anemie. Semințele de țelină sunt o sursă bună de fier și pot preveni riscurile de anemie.

2. Sunt bune pentru oase. Semințele de țelină au mai multe minerale, care sunt esențiale pentru oasele tale. Semințele au în ele calciu, mangan, magneziu și fosfor; toate acestea contribuind la construirea și menținerea oaselor sănătoase.

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

3. Pot ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange. Dacă suferiți de diabet de tip 2, includeți alimente bogate în magneziu în dieta dumneavoastră și care vă pot ajuta să vă controlați nivelul zahărului din sânge. Mineralul îmbunătățește răspunsul la insulină din organism, care în cele din urmă lucrează pentru a scădea nivelul zahărului din sânge.

4. Ar putea avea proprietăți antioxidante. Se știe că extractele din semințe de țelină au antioxidanți. Antioxidanții ajută la combaterea radicalilor liberi din organism și, de asemenea, pot ajuta la oprirea daunelor celulare.

Te-ar mai interesa: Dramă teribilă pentru o celebră artistă: Mi-au dat...

Cum să le adaugi în dieta ta

Deși este un tip de sămânță mai puțin cunoscută, are mai multe beneficii. Această sămânță este de obicei folosită în gătit și este foarte recomandată în Ayurveda. Poate fi folosit pentru a trata mai multe afecțiuni de sănătate, iar semințele mici, de culoare maro deschis, au un miros pământesc și sunt amare la gust.

Semințele de țelină pot fi folosite ca și condiment sau agent de aromatizare. Puteți adăuga acest condiment în dieta dumneavoastră în mai multe moduri:

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu noi în timpul unui atac de panic...

  • Presărați puțin din această sămânță în salate.
  • Adăugați-le ca un condiment atunci când faceți carne la grătar.
  • Adăugați semințele atunci la alte condimente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private