sâmbătă, octombrie 1, 2022

Supa de morcovi Moro: vindecă mai bine decât antibioticele. Metoda de preparare

În 1908, diareea a ucis mulți copii din Germania. Prof.dr. Ernst Moro, un medic pediatru austriac a descoperit în urma unui experiment că supa de morcovi a scăzut rata de deces în rândul copiilor care suferă de diaree cu aproape 50%.

Doctorul Moro de la clinica de Pediatrie din Heidelberg a reușit să găsească o modalitate de a salva acei bebeluși, iar remediul său era simplu și genial în același timp.

Te-ar mai interesa: Emojiurile, la fel de eficiente ca scalele numeric...

Supa de morcovi fiartă îndelung a oferit rezultate remarcabile ȋn tratarea diareei la copii. Încă din anul 1908, rata mortalităţii şi a complicaţiilor în rândul copiilor bolnavi de diaree a scăzut simţitor, supa dovendindu-se eficientă în toate tipurile de afecţiune.

Fără alte medicamente, fără antibiotice și soluții de rehidratare, așa cum avem azi, supa simplă de morcovi a specialistului pediatru a salvat mii de copii de la o moarte sigură.

Iată supa de morcovi a doctorului Moro care vindecă mai bine decât antibioticele și a salvat mii de vieți

De ce este atât de bună supa de morcovi

Supa de morcovi rămâne un remediu foarte bun, mai ales în caz de inflamații, probleme digestive, răceli și gripe, chiar dacă azi avem atât de multe soluții să combatem bacteriile care cauzează diareea.

Te-ar mai interesa: Atenție, aceste locuri de joacă sunt periculoase! ...

Cercetările ulterioare au demonstrat că oligozaharidele din supa concentrată de morcovi împiedică bacteriile să colonizeze și să se înmulțească pe pereții intestinului subțire.

Morcovii au numeroase beneficii pe care adesea la trecem cu vederea… pentru că nu sunt buni doar pentru ochi.

  • Sunt bogați in vitamina A și betacaroten.
  • Ultimele studii arată că flavonoidele din morcovi pot combate apariția cancerului de piele și a cancerului pulmonar.

Supa de morcovi Moro – metoda de preparare:

Îngrijorat de rata mare a mortalității și de resursele modeste pe care le aveau cele mai multe familii în acele timpuri, dr. Moro a analizat proprietățile morcovilor fierți și le-a recomandat mamelor să își trateze copiii cu supă.

Te-ar mai interesa: Atenție la culoarea urinei! Îți poate arăta dacă a...

Doar că supa sa trebuia să fie foarte simplă, doar apă și morcovi, bine fierți și pasați. Consistența ei era cea a unei supe crème de azi.

Ingrediente:

  • 500 de grame de morcovi netrataţi chimic,
  • 1 litru de apă,
  • 1 litru zeamă de legume sau 1 litru de apă în care s-au fiert 3 grame de sare.

Cum se prepară:

  • Curăţaţi morcovii, apoi mărunţiţi-i cu ajutorul robotului de bucătărie.
  • După aceea, puneţi-i la fiert într-un litru de apă, timp de o oră – o oră şi jumătate, până când lichidul scade la maximum 300 de mililitri.
  • Apoi, se pasează morcovii cu tot cu lichidul rămas şi se amestecă cu zeama de legume.

Supa se va administra bebeluşului (cu vârsta de peste 6 luni) chiar de la debutul diareei – câte o lingură, de mai multe ori pe zi, în funcţie de cât vrea să mănânce cel mic. Pentru a fi proaspătă, se fierbe zilnic, tratamentul durând câteva zile.

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

Trebuie să mai știm că morcovii sunt mai buni fierți sau copți în suc propriu, decât cruzi, deoarece sunt mai greu de digerat de către unele persoane.


Cine este Ernst Moro

Ernst Moro s-a născut în 1874, în Ljubljana, Slovenia, țară care pe atunci făcea parte din Imperiul Austro-Ungar. A studiat la Universitatea din Graz, Austria, iar ulterior a devenit profesor de pediatrie la Universitatea Heidelberg, Germania.

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...

Pediatria abia se dezvolta ca ramură medicală în Europa în acele vremuri, iar rata mortalității infantile era foarte mare, ajungând la aproape 25%. Unul dintre motivele majore pentru care mii de bebeluși mureau a fost diareea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private