Sari la conținut

Medic imunolog: ”Acest supliment alimentar e foarte eficient în bolile respiratorii și echilibrează imunitatea. Recomandat chiar și celor cu tiroidită autoimună”

Din cuprinsul articolului

Suplimente pentru imunitate. În această perioadă, ne bazăm foarte mult pe sistemul natural de apărare al organismului, pe care încercăm să-l ajutăm cu anumite suplimente sau alimente.

Totuși, persoanele care suferă de boli autoimune, așa cum este tiroidita autoimună, ar trebui să fie precaute la administrarea suplimentelor pentru imunitate. Există, însă și plante care cresc rezistența în fașa bolilor fără să ducă la un răspuns exagerat al sistemului imunitar. Unul dintre acestea este uleiul de chimen negru.

”Un imunomodulator foarte bun care este indicat și pentru infecțiile respiratorii dar și în bolile autoimune, cum este tiroidita autoimună este uleiul de chimen negru. Și pacienții cu boli autiumune au nevoie de protecție și dacă le recomanzi ceva pentru imunitate se sperie, însă uleiul de chimen negru le întărește imunitatea fără să agraveze boala de care suferă,” a explicat dr. Rareș Simu, medic specialist în alergologie și imunologie clinică, pentru MedikaTV.

Suplimente pentru imunitate

Uleiul de chimen negru este recomandat, potrivit imunologului, în cazuri de tuse cronică, bronșite, astm. Are efecte bune și în cazul tiroiditei autoimune și studiile arată că o administrare pe o perioadă mai lungă duce la reducerea răspunsului autoimun, adică la scădere nivelului de anticorpi specifici pentru tiroidita.

”Este recomandat sub formă de supliment, nu de ulei, pentru că sub formă de ulei poate avea efecte neplăcute în cazul celor cu problemel biliare. Suplimentele de calitate sunt cele cu extracte standardizate, 10/1 sau 20/1. Trebuie luat la sfatul medicului sau la indicația producătorului,” a conchis dr. Rareș Simu.

Alte suplimente pentru imunitate, recomandate de medicul imunolog, pentru cei care nu suferă de afecțiuni autoimune sunt: vitamina D, în doze de 1000-2000 unități pe zi, vitamina C, până la 3 grame pe zi, echinaceea, astragalus, pelin dulce, busuioc de câmp.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel