Sari la conținut

Cea mai bună plantă pentru imunitate. Medic român: ”Este excepțională. Nu veți mai răci dacă o consumați zilnic, sub orice formă!”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Plantele medicinale sunt un adevărat ajutor în prevenirea sau alinarea diferitelor boli. Însă există o singură plantă care le întrece pe toate celelalte când vine vorba de creșterea imunității.

Onco-nutriționistul Marius Văduva a vorbit de mai multe ori despre prevenție și pregătirea organismului pentru combaterea unor posibile boli.

Potrivit medicului, imunitatea este probabil elementul cel mai important în cazul unei anumite afecțiuni. Indiferent dacă este vorba despre o banală răceală sau despre o afecțiune severă.

Toți ne dorim să fim sănătoși. Totuși, puțini dintre noi reușesc. Una dintre cauze este lipsa anumitor vitamine, care conduce la o scădere accentuată a imunității și la apariția unor boli grave.

Invitat în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, onco-nutriționistul Marius Văduva a arătat care sunt aceste vitamine și ce măsuri trebuie să luăm pentru a ne păstra sănătoși.

”Cel mai important lucru din corp, și cred că doar unul din 100 de oameni, în cel mai bun caz, ar avea cât de cât, este zincul.

Pentru imunitate aș recomanda binecunoscuta vitamina D, și aș spune oricărei persoane de peste 16-18 ani să ia 5000 UI pe zi de vitamina D. Dar pe lângă asta, aceste persoane adulte ar trebui să ia 50 mg de zinc permanent. Vitamina D, zincul și măcar 1 gram, 1.5 grame zilnic de vitamina C”, a explicat Marius Văduva.

”Acestea trei îți asigură o reparare, pentru că nu este o supraimunitate, doar un deficit pe care începi să îl completezi”, a mai explicat Marius Văduva.

Cel mai puternic antioxidant

”Și eu nu am găsit până acum mai mult de un român la 1000 de persoane care are vitamina C în organism suficientă. Este cel mai important antioxidant, pe lângă glutation, pentru corpul uman.

Vitamina C dispare prima când avem nitrați în legume și fructe. Și cum antioxidanții sunt mâncați de acești nitrați, noi nu mai avem vitamina C în corp. Este mai rău decât la vitamina D, pentru că acolo lumea se mai îngrijește, dar aceasta chiar lipsește”, a mai spus onco-nutriționistul în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudului de la Antena 3 CNN.

”Un om care vrea să își ridice imunitatea, să consume sub orice formă planta de echinaceea”

Potrivit medicului nutriționist, există totuși un secret care poate garanta că virusul va sta departe și că sistemul imunitar se va întări rapid.

”O plantă fantastic de bună, chiar excepțională, este, consumată sub orice formă, planta de echinaceea. Este cea care ne ridică, la nivel de celule albe, foarte rapid.

Un om care vrea să își ridice imunitatea, să consume sub orice formă planta de echinaceea.

Pentru copii există siropuri, există pe piață o grămadă. Pentru adulți prefer să ia un gram, un gram și jumătate pe zi, sunt pastile de 500 g de echinaceea și merită să iei câte un gram de pe zi timp de trei luni de zile. Nu veți avea niciun fel de probleme”, a mai spus onco-nutriționistul Marius Văduva în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel