Suplimente care te ajută să adormi instant și să ai un somn odihnitor. Au proprietăți sedative

Din cuprinsul articolului

Suplimente pentru somn. Ai probleme cu somnul? Dacă nu e vorba de o problemă de sănătate, poți încerca anumite suplimente alimentare. Însă, nu înainte de a cere sfatul unui medic. 

Cele mai eficiente suplimente pentru somn sunt mgneziul, melatonina și sanumiți aminoacizi. S-a demonstrat că încurajează somnul, fie stimulând producția de hormoni care favorizează somnul, fie calmând activitatea creierului.

Suplimentele care vă pot ajuta să adormiți includ:

Magneziul. Magneziul ajută la activarea neurotransmițătorilor responsabili de somn. S-a demonstrat că dozele de până la 500 miligrame (mg) pe zi îmbunătățesc somnul. Ar trebui să fie luat împreună cu alimente.

Suplimente pentru somn

5-HTP (5-hidroxitriptofan). Aminoacidul 5-HTP stimulează producția de serotonină, care a fost asociată cu reglarea somnului. Dozele de până la 600 mg pe zi, administrate fie o dată pe zi, fie în doze divizate, par a fi eficiente în tratarea insomniei, potrivit studiilor.
Melatonina. Organismul produce în mod natural hormonul numit melatonină, dar poate fi luat și sub formă de supliment pentru a vă ajuta să vă reglați somnul. Dozele de 0,5-5 mg luate cu 2 ore înainte de culcare, adică între orele 20-21. pentru majoritatea persoanelor, ar putea îmbunătăți calitatea somnului.

De exemplu, o analiză a 19 studii asupra persoanelor cu tulburări de somn a constatat că melatonina a contribuit la reducerea timpului de adormire cu o medie de 7 minute. În multe dintre aceste studii, oamenii au raportat, de asemenea, o calitate semnificativ mai bună a somnului.

În plus, melatonina poate ajuta la tratarea jet lag-ului, o tulburare temporară a somnului. Jet lag-ul apare atunci când ceasul intern al corpului nu este sincronizat cu noul fus orar. Melatonina poate ajuta la reducerea jet lag-ului prin sincronizarea ceasului intern cu schimbarea orei.

L – teanină. L-teanina este un aminoacid cu proprietăți sedative. Deși nu s-a demonstrat că induce somnul, acesta ar putea ajuta la relaxare. Dozele de 400 mg pe zi par a fi utile în tulburările de somn.
GABA (acid gamma-aminobutiric). GABA este un compus produs în creier. Inhibă anumiți emițători și poate ajuta sistemul nervos central să se relaxeze. Se recomandă doze de 250-500 mg și nu mai mult de 1.000 mg.

Recent Posts

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

4 ore ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

4 ore ago

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

5 ore ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

5 ore ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

6 ore ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic