marți, august 9, 2022

Suplimentele care te fac să arăți mai tânără, potrivit experților

Anumite vitamine și minerale sunt esențiale pentru un aspect sănătos și tineresc, dar obținerea unei alimentații adecvate poate fi o provocare.

„Chiar și cu o dietă perfectă, combinația de multe lucruri, inclusiv solurile noastre epuizate, depozitarea și transportul alimentelor noastre, modificările genetice ale speciilor tradiționale de moștenire și stresul crescut și cerințele nutriționale care rezultă dintr-un mediu toxic, fac imposibil pentru pentru a obține vitaminele și mineralele de care avem nevoie doar din alimentele pe care le consumăm”, spune dr. Mark Hyman, potrivit eatthis.com

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea cinematografiei. O actriță le...

Iată cinci vitamine dovedite că te fac să arăți mai tânăr, potrivit experților.


Suplimentele care te fac să arăți mai tânără: 1. Colagen

Corpul tău produce în mod natural colagen, dar acest lucru încetinește odată cu vârsta. Începând cu vârsta de 20 de ani, începem încet să pierdem colagen. În cazul femeilor, se poate pierde până la 30% din producția de colagen în primii 5 ani de menopauză.

„Colagenul este ceea ce împiedică pielea noastră să se lase, oferindu-ne acel aspect plinuț și tineresc”, spune medicul dermatolog dr. Ohara Aivaz.

Peptidele de colagen sunt un supliment care vă poate ajuta corpul să înlocuiască colagenul pierdut. Ajută la fermitatea pielii și o întărește pentru a vă menține un pic mai tânărp. Peptidele de colagen vă pot ajuta să vă protejați ligamentele și tendoanele. Așa că merită încercate pentru oricine are dureri artritice sau care se antrenează mult.

Te-ar mai interesa: Boala ficatului gras: vitamina care ar putea trata...


2. Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant puternic care poate neutraliza radicalii liberi, Datorită proprietăților sale antioxidante, vitamina C ajută la procesul natural de regenerare a pielii, care ajută organismul să repare celulele pielii deteriorate.


Suplimentele care te fac să arăți mai tânără: 3. Vitamina E

Potrivit Cleveland Clinic, „vitamina E este o vitamină solubilă în grăsimi care acționează ca un antioxidant, ajutând la protejarea celulelor împotriva daunelor din întregul corp. Se găsește în sebumul nostru (ulei pentru piele), care creează o barieră naturală pentru a menține umiditatea în piele”.

Te-ar mai interesa: Medicii trag semnalul de alarmă! Atenție la aceste...

Așadar, suprafețele pielii mai grase, precum fața, conțin cantități mai mari de vitamina E. Și, deoarece persoanele cu pielea grasă au mai mult sebum, au și mai multă vitamina E pe piele.

tratamentul pentru Covid

4. Vitamina A (Retinol)

Vitamina A menține pielea sănătoasă prin combaterea radicalilor liberi, spune Cleveland Clinic.

„Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi cunoscută și sub numele de retinol. Doza zilnică recomandată de vitamina A este de 700 de micrograme pentru femei și 900 de micrograme pentru bărbați”.

Te-ar mai interesa: Ai 40 de ani? Consumă aceste alimente pentru o săn...

în omega-3

Suplimentele care te fac să arăți mai tânără: 5. Acizi grași Omega-3

Omega-3 nu este numai bun pentru sănătatea ta generală, ci te poate face să arăți mai tânăr.

Uleiul de pește este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt un tip de grăsime sănătoasă pentru inimă, cu proprietăți antiinflamatorii puternice”, spune Rachael Link, MS, RD, potrivit sursei citate. 

Uleiul de pește se află în topul topurilor ca unul dintre cele mai bune suplimente pentru o piele strălucitoare datorită conținutului său de omega-3, care pot ajuta la calmarea inflamației și la protejarea pielii împotriva daunelor.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea ne învață cum să blocăm gândurile nega...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private