sâmbătă, decembrie 10, 2022

Lovitură cumplită pentru Simona Halep: Depistată pozitiv la o substanță ce crește performanța și capacitatea la efort. Ce spune dr. Ciuhodaru despre Roxadustat:

 

Simona Halep pare să treacă prin multe încercări în ultimul timp. Iată că imediat după divorț, jucătoarea de tenis este depistată pozitiv cu o substanță cunoscută pentru dopajul sportivilor de performanță.

 

Te-ar mai interesa: De ce să bei ceai zilnic? Efectul pe care îl produ...

Iată explicațiile medicului Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru DC Medical despre cum poate fi folosită substanța activă roxadustat pentru dopajul sportivilor.

Medcul a făcut aceste clarificări imediat după ce a apărut informația ȘOC:  Simona Halep a fost depistată pozitiv la această substanță, în timpul turneului de la US Open din acest an.

Ce este Roxadustat

”Există substanțe din categoria amplificatorilor de sânge, ele pot crește capacitatea de efort, pentru că practic cresc nivelul de hemoglobină, cresc transportul de oxigen.

Din acest punct de vedere se pot considera că pot ajuta la îmbunătățirea capacității de efort și implicit a performanței. Roxadustatul este pe lista de medicamente cu autorizare de punere pe piață în Europa pe 18 august 2021.

Te-ar mai interesa: 5 semne timpurii ale bolii Parkinson. Apar cu ani ...

De multe ori astfel de substanțe trebuie luate în calcul de toți organizatorii de competiții sportive, chiar și înainte de a fi considerate medicamente care au fost decelate, pentru că există tentația aceasta de a le include în creșterea performanței unui sportiv.

 

Pe de altă parte, există o întreagă echipă medicală care se ocupă de tot ceea ce bea, mănâncă și se tratează sportivul respectiv, iar în momentul în care au cel mai mic dubiu au datoria să întrebe autoritatea care se ocupă cu astfel de clasificări dacă există vreun risc ca substanța pe care o ia sportivul, indiferent care și în ce cantitate.

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic: Schimbările bruște de regim dezechilibr...

În momentul în care au cel mai mic dubiu, apropos de eventualele consecințe, legale, ale unei astfel de substanță, să ceară clarificări tocmai pentru a evita astfel de situații”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru pentru DC Medical.

Ce a transmis Simona Halep fanilor

”Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost anunțată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce a fost cel mai mare șoc din viața mea.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată.

Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a transmis Simona Halep pe rețelele de socializare.

Te-ar mai interesa: Studiu: Riscul de accident vascular cerebral se po...

Cu foarte puțin timp înainte, în luna septembrie, Simona Halep și-a anunțat retragerea din circuit, pentru finalul de an 2022.

Motivul a fost o intervenție chirurgicală la nivelul nasului, operație care nu-i mai permitea să revină pe teren și să fie în cea mai bună formă a sa.

Lupta sa pentru adevăr este abia la început și îi dorim să iasă învingătoare și din acest meci.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private