Sari la conținut

Sute de copii se prezintă zilnic la camerele de gardă din Bucureşti

vaccin rujeolă
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
cazuri noi de rujeola

Spitalele de pediatrie din București consultă zilnic câteva sute de copii care se prezintă la camerele de gardă cu infecții respiratorii acute, probleme digestive sau scarlatină.

Medicii atrag atenţia că, la camerele de gardă, cazurile pediatrice care nu reprezintă o urgenţă pot aştepta între 4 şi 8 ore.

500 de copii în 24 de ore la Sp. Grigore Alexandrescu

La Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti ajung chiar şi 500 de copii în 24 de ore. Cei mai mulţi vin cu febră, vărsături, dureri de cap sau erupţii, conform Antena 3.

Prezentările au crescut şi la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului. Aici specialiştii sunt îngrijoraţi din cauza formelor severe date de rujeolă. Aceştia atraga atenţia că după vindecarea aparentă a bolii unii copii îşi pot pierde complet imunitatea.

copil infectat
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

„Acești copii sunt foarte fragili si pot face complicații cu microbi foarte, foarte agresivi. În momentul de față copiii spitalizați au probleme respiratorii substanțiale. Unul dintre copii este prea mic pentru vaccinare, având nevoie de sistem respirator, adică este ținut în viață de niște mașini”, a declarat Mihai Craiu, medic pediatru în cadrul Institutului pentru Sănătatea Mamei şi Copilului.

Cazuri severe ajung şi în camera de garda a Spitalului Victor Gomoiu. „Sunt foarte multe prezentări la Camera de gardă, undeva 250 de prezentări pe 24 de ore.

Atât probleme respiratorii, încă avem gripă, Covid, infecții streptococice, cât și probleme digestive, gastroenterocolite”, a spus Diana Zaharia, medic specialist pediatrie Spitalul Victor Gomoiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel