Sari la conținut

Tânără de 25 de ani, nevaccinată, a decedat în urma infecției. Declarația lui Raed Arafat este surprinzătoare

pacient Covid
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un nou val Covid

România se confruntă cu valul 5 al pandemiei de coronavirus. Presiunea deja începe să se acumuleze asupra sistemului medical, iar autoritățile fac eforturi multiple pentru a limita efectele negative cauzate de Omicron.

În timpul unei conferințe de presă, Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că 90% dintre persoanele care își pierd viața în urma infecției sunt nevaccinate.

Aceasta este atât o statistică INSP, cât și una mondială. Deși varianta Omicron pare să provoace forme mai ușoare de boală, aceasta ucide, avertizează specialiștii.

90% dintre persoanele COVID decedate nu s-au vaccinat

„Persoanele vulnerabile, chiar dacă este variantă Omicron, este posibil să aibă un impact asupra lor şi este posibil să ajungă şi la terapie intensivă.

Şi revin şi la analizele făcute şi de INSP şi la statistici mondiale, care demonstrează că persoanele nevaccinate sunt cele care sunt cele mai vulnerabile să ajungă la terapie intensivă, iar mortalitatea este de 90% aproximativ la persoanele nevaccinate, care sunt în terapie intensivă.

10% rămân persoane vaccinate cu comorbidităţi şi cu altele, adică mai bine zis 90% din cei decedaţi în terapie intensivă sunt persoane nevaccinate, 10% sunt persoane vaccinate, în marea parte a lor cu comorbidităţi”, a explicat Raed Arafat.

O tânără de 25 de ani, nevaccinată, a decedat în urma infecției

În intervalul de referință, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 34 de decese în total. Unul dintre decese a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, două la categoria de vârstă 40-49 de ani, patru la categoria de vârstă 50-59 de ani, şase la categoria 60-69 de ani și opt la categoria 70-79 de ani și 13 la categoria peste 80 de ani.

Persoana decedată din categoria 20-29 de ani este un pacient de sex feminin, din județul Bihor, de 25 de ani vârsta, nevaccinată, care prezentaa comorbidități.

Din totalul deceselor din ultimele 24 de ore, 32 prezentau comorbidități, iar pentru doi comorbiditățile nu au fost încă raportate. În spitale, la acest moment, sunt internate pe secţii 3.272 de persoane, dintre care 194 copii, iar la terapie intensivă 441 de persoane, dintre care 10 copii”, a adăugat Raed Arafat, potrivit RRA.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.