Categories: Ştiri sănătate

Țânțari purtători de virus West Nile, în România! Care sunt simptomele manifestate după infecție?

În București, autoritățile au sesizat existența țânțarilor purtători de virus West Nile. Cu toate acestea, se pare, nu a fost raportat niciun caz de infecție. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, confirmă acest fapt.

Până în acest moment, nicio persoană nu a raportat infecția cu virusul West Nile. Acesta se transmite numai prin înțepătura țânțarilor purtători, nu de la persoană la persoană. Astfel, autoritățile vor lua măsuri imediate pentru a reduce riscul infecției.

Virusul West Nile, prezent în București

Autoritățile sanitare au sesizat existența unor țânțari purtători de virus West Nile în București. În urma descoperirii, a fost transmisă Primăriei Generale solicitatea de luare a unor măsuri urgente în zona Eroilor – Universitate, care include parcurile Izvor şi Cişmigiu, dar şi în alte zone verzi.

Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile, anunță un comunicat al instituției.

Zonele respective sunt Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași, comunică Mediafax, citat de Antena 3.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, susține că se vor lua măsuri pentru a reduce riscul de infectare.

„Tocmai pentru că au fost întârzieri, ritmul pentru tratament va fi mai mare. În anii trecuţi erau 7 tratamente pentru ţânţari, acum se vor face 14 şi acum suntem la al 5-lea.

Atât Institutul Cantacuzino cât şi noi avem acele capcane pentru ţânţari care ne pot spune care sunt speciile care circulă în anumite zone ale Bucureştiului şi faţă de sesizările de la Institut privind zona Eroilor şi zona Crângaşi, am identificat acolo.

Există ţânţarul, da, dar nu există persoane îmbolnăvite. Ca să fim precişi. Această monitorizare este permanentă şi atâta timp cât populaţia persistă, tratamentul este intens pe ei”, a declarat Nicușor Dan.

Simptomele specifice infectării cu virusul West Nile

În 80% din cazuri, persoanele infectate nu au simptome. Cele mai afectate persoane sunt cele cu vârsta de peste 60 de ani, care suferă de afecțiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică).

Virusul West Nile provoacă următoarele simptome. De asemenea, medicii insistă ca persoanele care manifestă aceste semne să meargă de urgență la un specialist, deoarece simptomele pot anunța meningita.

  • febră
  • durere de cap intensă
  • dureri musculare
  • vărsături şi erupţii cutanate

În cazuri severe, pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

 

Recent Posts

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Ajută la iertarea păcatelor!

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Săptămâna Mare, cunoscută și sub…

30 de minute ago

Superstiții pentru Săptămâna Patimilor. Ce să faci în Vinerea Mare ca să fii sănătos tot anul

Săptămâna Mare reprezintă ultima săptămână premergătoare Paștelui, în care sunt organizate slujbe religioase speciale.Acestea sunt…

60 de minute ago

O zodie are parte de o mare cumpănă. Norocul dispare din viața ei

Mariana Cojocaru vine cu vești neplăcute pentru o singură zodie. Pe acești nativi îi așteaptă…

o oră ago

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…

11 ore ago

Cele mai cunoscute remedii biblice și bolile pe care le tratează. 11 leacuri vindecătoare

Cele mai cunoscute remedii biblice. În căutarea unor metode naturale și tradiționale de vindecare, mulți…

11 ore ago

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea. Căpuşele…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian