Sari la conținut

Țara în care au fost interzise telefoanele mobile în școli, atât în timpul orelor, cât și în pauze. Ce riscă elevii care încalcă regula

Dependenta de ecrane
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
telefoanele mobile, periculoase pentru copii

Țara în care au fost interzise telefoanele mobile în școli, atât în timpul orelor, cât și în pauze. În încercarea de a minimiza perturbările și de a îmbunătăți comportamentul elevilor în timpul orelor, Marea Britanie a recurs la o decizie controversată.

Telefoanele mobile urmează să fie interzise în instituțiile de învățământ, iar Guvernul de la Londra a publicat linii directoare pentru directorii de școli.

Utilizarea dispozitivelor va fi, de asemenea, interzisă în pauze sau în timpul meselor, iar profesorii vor avea puterea de a percheziționa rucsacurile elevilor, pentru a vedea dacă dețin asupra lor gadgeturi interzise.

Țara în care au fost interzise telefoanele mobile în școli

Elevii care vor încălca regula, vor fi pedepsiți, fiind lăsați singuri, o metodă foarte comună în școlile britanice, și prin confiscarea telefoanelor mobile.

Școlile vor avea patru opțiuni pentru implementarea interdicției.

  • Cea mai radicală presupune interzicerea absolută a aducerii telefoanelor la cursuri, care deci vor fi lăsate acasă.
  • O altă ipoteză este să fie predate personalului școlii la intrare.
  • Ce-a dea treia posibilitate presupune încuierea telefoanelor în dulapuri.
  • Cea mai ușoară soluție este ca elevii să-și țină telefoanele la ei, dar „nu trebuie să fie nici folosite, nici văzute, nici ascultate” și, prin urmare, lăsate închise pe fundul rucsacului.

Guvernul britanic intenționează să ofere școlilor protecție legală în cazul contestațiilor din partea părinților, care s-ar putea plânge de confiscarea telefoanelor, relatează RADOR.

Ministrul Educației, Gillian Keegan, a spus că noile linii directoare le vor oferi profesorilor „instrumentele pentru a acționa”, deoarece „școlile sunt locuri pentru a învăța, iar telefoanele mobile reprezintă, cel puțin, o distragere nedorită a atenției”.

Şi UNESCO, brațul cultural al Națiunilor Unite, a susținut eliminarea telefoanelor în sala de clasă, invocând dovezi că utilizarea lor în timpul lecțiilor scade performanța educațională. În Marea Britanie, 97% dintre copii dețin deja un telefon la vârsta de 12 ani.

Însă, sindicatele au criticat inițiativa guvernului, susținând că este o problemă falsă, pentru că multe școli adoptă deja o anumită formă de interzicere a telefoanelor mobile, iar unii părinți și-au exprimat îngrijorarea că nu își pot contacta copiii în caz de urgență în drum spre și dinspre școală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel