joi, august 18, 2022

Singapore și-a expus viziunea asupra modului în care va arăta viața pe măsură ce pandemia Covid se relaxează, cu testele de rutină la care se va renunța și fără publicarea numărului zilnic de cazuri, potrivit DailyMail.

În schimb, virusul va fi tratat „ca o gripa”  și vor fi monitorizate numai cu cazurile grave, pentru a putea asigura capacitatea la terapie intensivă. Vor fi monitorizate decesele pentru a se asigura că sistemul de sănătate poate face față – deși pașapoartele de vaccinare și testarea la frontieră vor face parte din „noul normal”.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

Cu aceste noi măsuri, Singapoare poate oferi un plan și pentru Marea- Britanie, unde prim-ministrul Boris Johnson se pregătește să își anunțe propriile reguli de „Ziua Libertății” din 19 iulie.

Miniștrii din Singapore au spus: „Nu putem eradica [Covid].

Dar putem transforma pandemia în ceva mult mai puțin amenințător, cum ar fi gripa,  febra aftoasă sau varicela, și să continuăm cu viața noastră.”

Descriind viziunea lor pentru viitorul pandemiei Covid, miniștrii au spus că virusul va trece de la pandemie la endemică (o infecție este endemică într-o populație atunci când acea infecție este menținută constant la un nivel de bază într-o zonă geografică fără intrări externe), deoarece vaccinurile și tratamentele îmbunătățite îi reduc infecțiozitatea și severitatea.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

Asta înseamnă că va deveni parte a vieții de zi cu zi, similar cu modul în care tratăm gripa în prezent.

„Deoarece șansele de a muri bolnav de gripă sunt atât de scăzute, oamenii trăiesc cu ea”, au scris miniștrii într-un editorial comun în Straits Times.

„Ei își desfășoară activitățile zilnice chiar și în timpul sezonului gripal, luând măsuri simple de precauție sau primind un vaccin gripal anual.”

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

„Această abordare va fi prioritatea noastră în lunile următoare.”

Sub viziunea lor despre noul normal, miniștrii spun că majoritatea persoanelor infectate vor putea să se recupereze acasă, deoarece persoanele vaccinate au nevoie de tratament la spital mult mai rar.

Cei care tratează persoanele infectate acasă sunt, de asemenea, puțin probabil să se îmbolnăvească ei înșiși, deoarece vor fi protejați și cu vaccinuri, spun ei.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

Asta înseamnă că se va pune mai puțin accentul pe testarea și urmărirea contactelor în fiecare caz, iar testarea va fi folosită în schimb la granițe pentru a opri mișcarea variantelor periculoase și la adunări mari pentru a le împiedica să devină evenimente super-răspânditoare.

Testele rapide antigen ar putea fi utilizate pentru a detecta prezența focarelor mari înainte ca cazurile individuale să fie confirmate printr-un test PCR mai precis.

Te-ar mai interesa: Atenție la fibromul uterin! Poate da complicații g...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private