vineri, august 19, 2022

Varianta Delta face parte din tulpinile îngrijorătoare ale coronavirusului monitorizate de Organizația Mondială a Sănătății. Dintre toate acestea, se pare că varianta indiană (Delta) este cea mai periculoasă.

Tulpina indiană a luat cu asalt și Europa. La nivel mondial, aceasta este prezentă în peste 70 de țări. Această variantă este asociată cu o transmitere rapidă și forme mai accentuate de boală. De fapt, este cu 60% mai contagioasă decât varianta britanică, tulpină care, la rândul ei, este cu aproximativ 50% mai contagioasă decât varianta originală.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Astfel, medicii avertizează că tulpina indiană poate oricând să declanșeze un nou val al pandemiei. În România, medicul Virgil Musta precizează că pericolul este real, în ciuda rezultatelor obținute în campania de vaccinare anti-COVID.

Aproximativ 4 milioane 760 de mii de oameni s-au vaccinat anti-COVID, până acum, în România. Potrivit celei mai recente raportări zilnice, circa 6.000 au făcut prima doză, iar alţi peste 6.000 -rapelul, în 24 de ore.

Ieri s-au anunţat încă 33 de cazuri noi de COVID şi trei decese, dintre care unul datează din decembrie. La terapie intensivă sunt internaţi 67 de pacienţi.

Te-ar mai interesa: Gabriel Diaconu pune punctul pe i. Cineva ar trebu...

Coordonatorul Secţiei de Boli Infecţioase, de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, avertizează, însă, că, şi în România, există riscul ca tulpina Delta, apărută mai întâi în India, să devină dominantă.

Varianta Delta ar putea deveni dominantă

„În peste 70 de ţări există noua tulpină Delta. În anumite ţări a devenit dominantă şi este în transmitere comunitară, ceea ce înseamnă că posibil ca în scurt timp să ajungă şi la noi în ţară, pentru că are o contagiozitate foarte mare, deci o rată de transmitere foarte intensă. Există riscul ca ea să ajungă să se transmită comunitar”, spune medicul Virgil Musta, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub b...

Medicul Virgil Musta mai spune că vaccinarea este principala soluţie pentru a evita infectarea.

De asemenea, trebuie să reținem faptul că imunitatea obținută în mod natural nu ne poate proteja în mod eficient. Experții în sănătate susțin că infectarea cu o anumită tulpină nu ne va proteja în cazul infectării cu o altă variantă.

Cu alte cuvinte, persoanele care au avut deja COVID, infectate fiind cu varianta originală, nu vor fi protejate de o posibilă infectare cu varianta Delta.

Te-ar mai interesa: Nu trebuie să petreci NICIODATĂ mai mult de cinci ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private