Sari la conținut

Țara în care s-au confirmat primele cazuri ale virusului mortal Marburg. Face parte din familia Ebola

Țara în care s-au confirmat primele cazuri ale virusului mortal Marburg.  Două cazuri ale virusului mortal Marburg au fost identificate în Ghana, fiind pentru prima dată când boala asemănătoare Ebola a fost găsită în națiunea vest-africană.

La începutul lunii, probele de sânge prelevate de la două persoane din regiunea de sud Ashanti au sugerat că aveau virusul Marburg.

Probele au fost trimise la Institutul Pasteur din Senegal, care a confirmat diagnosticul, a declarat Serviciul de Sănătate din Ghana (GHS), potrivit The Guardian.. „Este pentru prima dată când în Ghana se confirmă boala cu virus Marburg”, a declarat șeful GHS, Patrick Kuma-Aboagye.

Nu există tratament sau vaccin pentru Marburg, care este aproape la fel de mortal ca Ebola. Simptomele sale includ febră mare, precum și sângerări interne și externe.

Nouăzeci și opt de persoane identificate ca fiind cazuri de contact se aflau în carantină, se arată în declarația GHS, menționând că niciun alt caz de Marburg nu a fost încă detectat în Ghana.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat primul focar din Ghana.

„Autoritățile sanitare au răspuns rapid, pregătindu-se pentru un posibil focar”, a declarat directorul regional al OMS pentru Africa, dr. Matshidiso Moeti.

Oficialii avertizează oamenii să stea departe de peşteri şi să gătească bine toate produsele din carne înainte de a le consuma.

În Africa, au fost raportate focare anterioare şi cazuri sporadice în Angola, Republica Democrată Congo, Kenya, Africa de Sud şi Uganda, potrivit OMS. Primul focar Marburg a avut loc în Germania în 1967, când şapte persoane au murit.

Virusul a ucis peste 200 de persoane în Angola în 2005, cel mai grav focar înregistrat vreodată, conform OMS.

În plus, orice persoană identificată ca fiind în contact cu bolnavii, inclusiv personalul medical, trebuie să se autoizoleze.

Boala virală îi lovește pe cei care suferă brusc, cu febră mare și dureri de cap severe. Ratele de deces în cazurile confirmate au variat între 24% și 88% în focarele anterioare, în funcție de tulpina virusului și de managementul cazurilor, potrivit OMS.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel