Tarhonul este un condiment gustos, aromat și extrem de mult folosit în zona de gastronomie. Dar, ceea ce merită subliniat sunt calitățile lui terapeutice. Tarhonul ajută ficatul și stomacul să funcționeze optim, fiind un real medicament împotriva multor afecțiuni.
Frunzele de tarhon sunt o sursă excelentă de antioxidanți, vitamina A, vitamina C, calciu, fier, cupru, magneziu, potasiu iod, fosfor. Mai mult, ele au în compoziție și uleiuri esențiale, beta-sitosterol, carvona, cumarina, estragol, tanin, potasiu, camfor, iod, mentol, fenol, fitosteroli, acid salicilic. Tarhonul se utilizează ca remediu natural sub formă de ulei esențial, tinctură sau ceai.
De ce este bine să folosim tarhonul în scop medicinal:
Săptămâna Patimilor reprezintă o perioadă de smerenie și purificare spirituală pentru credincioși în preajma celei…
Există mai multe tipuri de alimente și băuturi al căror consum ar trebui să îl…
Mulți oameni trăiesc cu diabet fără să bănuiască acest lucru, iar acest lucru se datorează…
Horoscop rune mai 2024. Mihai Voropchievici vine cu predicții inedite legate de perioada următoare. Se…
Medicul Voichița Lăzureanu, șef de secție la „Victor Babeș” Spitalul din Timișoara, a detaliat la…
Săptămâna Mare, numită și Săptămâna Patimilor, este reprezentată de ultima săptămână din postul Sfintelor Paște.…