Te confrunți cu arsuri la stomac? Încearcă acest remediu neobișnuit. Afecțiunea va fi ameliorată în câteva minute

Arsurile la stomac sunt cauzate, adesea, de anumite afecțiuni gastrice sau adoptarea unui stil de viață nesănătos. Acestea se manifestă atunci când conținutul stomacului ajunge în esofag, provocând senzații neplăcute de iritație și arsuri. Din fericire, aceste manifestări pot fi ameliorate cu ajutorul unui remediu mai puțin cunoscut.

Acidul gastric este responsabil pentru senzația de arsură. Atunci când acesta ajunge în esofag, odată cu conținutul stomacului, irită mucoasele și provoacă acest simptom neplăcut. Acest traseu invers se întâmplă atunci când sfincterul esofagian nu mai funcționează în mod corespunzător sau este slăbit.

Alimentația dezechilibrată și stilul de viață nesănătos sunt principalii factori de risc care conduc la apariția arsurilor gastrice. De asemenea, stresul este un factor esențial, afectând sistemul nervos enteric (sistemul nervos al stomacului) ce este în conexiune strânsă cu sistemul nervos central.

Te confrunți cu arsuri la stomac? Încearcă guma de mestecat!

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în afecțiuni metabolice, oferă o alternativă mai puțin cunoscută penru ameliorarea arsurilor gastrice, guma de mestecat. Iată cum funcționează!

Guma de mestecat, un remediu împotriva arsurilor de stomac.

Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian. Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr timp de 30 min după masă reduce refluxul gastroesofagian.

Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smaltul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor. Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare- prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat.

O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux!”, scrie Mihaela Bilic pe o rețea de socializare.

Recent Posts

Horoscop 2 mai 2024: Schimbări. Berbec, urmărește cu atenție pașii pe care îi faci

Horoscop 2 mai 2024: Schimbări. Nativii horoscopului au parte de schimbări radicale în viața lor în…

8 minute ago

Avertizare meteorologică: Ploile și vijeliile se extind înainte de Sărbătorile Pascale! Care sunt zonele afectate

Avertizare ANM: Ploile și vijeliile se extind înainte de Paște! Care sunt zonele cele mai…

38 de minute ago

Cel mai bun fruct pentru digestie. Conține multe fibre și este accesibil la preț

Cel mai bun fruct pentru digestie. Digestia este procesul prin care alimentele sunt descompuse chimic…

o oră ago

Cozonac moale și pufos. Două secrete pe care fiecare gospodină ar trebui să le cunoască

Pe 5 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2024. Toată lumea știe că Paștele nu este…

2 ore ago

Comisia Europeană: Ancheta împotriva Facebook și Instagram. Ce obligații au încălcat

Comisia Europeană: Anchetă deschisă de Comisia Europeana împotriva reţelelor sociale Facebook şi Instagram, ale grupului…

2 ore ago

Ancheta în cazul celor 17 pacienți decedați de la Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns la final. Iată care sunt concluziile

 Ancheta în cazul celor 17 pacienți decedați de la Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns la…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia