duminică, noiembrie 28, 2021

Arsurile la stomac sunt cauzate, adesea, de anumite afecțiuni gastrice sau adoptarea unui stil de viață nesănătos. Acestea se manifestă atunci când conținutul stomacului ajunge în esofag, provocând senzații

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

neplăcute de iritație și arsuri. Din fericire, aceste manifestări pot fi ameliorate cu ajutorul unui remediu mai puțin cunoscut.

Acidul gastric este responsabil pentru senzația de arsură. Atunci când acesta ajunge în esofag, odată cu conținutul stomacului, irită mucoasele și provoacă acest simptom neplăcut. Acest traseu invers se întâmplă atunci când sfincterul esofagian nu mai funcționează în mod corespunzător sau este slăbit.

Alimentația dezechilibrată și stilul de viață nesănătos sunt principalii factori de risc care conduc la apariția arsurilor gastrice. De asemenea, stresul este un factor esențial,

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

afectând sistemul nervos enteric (sistemul nervos al stomacului) ce este în conexiune strânsă cu sistemul nervos central.

Te confrunți cu arsuri la stomac? Încearcă guma de mestecat!

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în afecțiuni metabolice, oferă o alternativă mai puțin cunoscută penru ameliorarea arsurilor gastrice, guma de mestecat. Iată cum funcționează!

Guma de mestecat, un remediu împotriva arsurilor de stomac.

guma

Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian. Prin mestecat este stimulată

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr timp de 30 min după masă reduce refluxul gastroesofagian.

Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smaltul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor. Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare- prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat.

O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux!”, scrie Mihaela Bilic pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri