Sari la conținut

Te confrunți cu arsuri la stomac? Încearcă acest remediu neobișnuit. Afecțiunea va fi ameliorată în câteva minute

Colita este o inflamație a colonului. Care sunt cauzele?
Sursa foto: pixabay
Unele infecții bacteriene sau virale pot declanșa colita.

Arsurile la stomac sunt cauzate, adesea, de anumite afecțiuni gastrice sau adoptarea unui stil de viață nesănătos. Acestea se manifestă atunci când conținutul stomacului ajunge în esofag, provocând senzații neplăcute de iritație și arsuri. Din fericire, aceste manifestări pot fi ameliorate cu ajutorul unui remediu mai puțin cunoscut.

Acidul gastric este responsabil pentru senzația de arsură. Atunci când acesta ajunge în esofag, odată cu conținutul stomacului, irită mucoasele și provoacă acest simptom neplăcut. Acest traseu invers se întâmplă atunci când sfincterul esofagian nu mai funcționează în mod corespunzător sau este slăbit.

Alimentația dezechilibrată și stilul de viață nesănătos sunt principalii factori de risc care conduc la apariția arsurilor gastrice. De asemenea, stresul este un factor esențial, afectând sistemul nervos enteric (sistemul nervos al stomacului) ce este în conexiune strânsă cu sistemul nervos central.

Te confrunți cu arsuri la stomac? Încearcă guma de mestecat!

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în afecțiuni metabolice, oferă o alternativă mai puțin cunoscută penru ameliorarea arsurilor gastrice, guma de mestecat. Iată cum funcționează!

Guma de mestecat, un remediu împotriva arsurilor de stomac.

guma

Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian. Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr timp de 30 min după masă reduce refluxul gastroesofagian.

Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smaltul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor. Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare- prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat.

O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux!”, scrie Mihaela Bilic pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel