vineri, iulie 10, 2020

De cele mai multe ori, unele femei chiar si mirese, cred ca fluturand pensula de machiaj de 3 ori in aer si spunand „Contouring!”, trei kilograme dispar ca prin minune. Ei bine, in realitate lucrurile nu stau deloc asa. De aceea, Katiusa Popovici, make-up artist profesionist, ne explica mai jos ce presupune de fapt aceasta tehnica si ce ar trebui sa eviti in realizarea contouring-ului.

„Aceasta tehnica se foloseste pentru a evidentia anumite calitati sau pentru a ascunde unele defecte. De aceea multe fete o prefera si indeosebi viitoarele mirese. Uneori, contouring-ul iti poate afecta tenul daca este aplicat necorespunzator si pentru ca aceasta tehnica reprezinta amestecul a mai multor nuante de fard, de cele mai multe ori se sare peste etape esentiale, fie ca cea care realizeaza machiajul nu poseda toate nuantele necesare, fie din graba. Da, aceasta metoda aplicata gresit si facuta excesiv, iti poate deteriora tenul, deoarece aplicarea mai multor straturi de fond de ten sau fard, poate astupa prea mult porii si astfel tenul tau va avea de suferit”,explica Katiusa Popovici.

Citește și:

Pentru a crea o metoda de contouring corecta ai nevoie fie de o paleta care sa includa farduri cremoase si farduri tip pudra sau doar de o paleta de pudre corectoare. Astfel, trusa ta de contouring ar trebui sa contina:

▪ un fard maro mediu, mat.

▪ un fard deschis, bej mat.

▪ un fard iluminator

▪ pensule

Aceasta tehnica presupune combinarea culorilor inchise si deschise, pentru a crea un joc de lumini si umbre care ofera acest efect de conturare. Asta inseamna ca nuanta deschisa – amplifica volumul – si cea inchisa – subtiaza, contureaza.

Citește și:

In principiu, fardul inchis (bronzerul) se aplica pe zonele externe ale fruntii, pe lateralele nasului, pe linia inferioara a pometilor (cu prelungire spre interiorul fetei) si pe linia maxilarului.

Cat despre highlighter, acesta se aplica in zonele in care lumina ar cadea in mod natural.

Dar, pentru a realiza aceasta metoda corect, trebuie sa cunosti si urmatoarele reguli:

• Cea mai ravnita forma a fetei este cea ovala. Prin contouring, indiferent de forma fetei, poti ajunge la cea ovala.
• Daca ai fata patrata, atunci mandibula este cea pe care trebuie sa o maschezi.
• Daca ai fata rotunda, trebuie sa iti sculptezi cat mai bine pometii.
• Daca ai fata in forma de inima, atunci trebuie sa distragi atentia de la zona fruntii.
• Daca ai fruntea proeminenta, trebuie sa iti micsorezi putin fruntea si sa creezi umbra exact sub linia firelor de par.
• Daca fata ta este alungita, aplica bronzant pe barbie pt a-i lua din lungime.

Parteneri