Sari la conținut

Tehnici pentru un somn odihnitor. Specialist: NU consuma cafea după…

consumul de cafea
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ce se intampla cu inima ta cand renunți sa mai bei cafea

Tehnici pentru un somn odihnitor. Un expert în nutriție sportivă vine cu câteva sfaturi privind tehnici simple care ne pot ajuta să avem un somn odihnitor.

Valentin Vasile, specialist în personal training și nutriție sportivă, spune care este secretul unui somn odihnitor.

Tehnici pentru un somn odihnitor. Specialist: NU consuma cafea după…

„Nu există corp sănătos fară somn de calitate. Odihna este esențială pentru buna funcționare a tuturor sistemelor din organism. Chiar dacă uneori poate ni se par alte activități mai interesante decât o oră de somn în plus, nu ar trebui să sacrifici odihnă pentru nimic altceva”, explică specialistul pe Facebook.

„Este dificil să funcționezi fară să dormi bine, iar lipsa somnului iți poate afecta inclusiv obiectivele de remodelare corporala.

Dacă ai un somn agitat, te trezești des și nu te simți odihnit dimineața, poate fi o problemă pentru buna funcționare a organismului tău”, conchide Valentin Vasile.

Cofeina și alcoolul nu sunt indicate dacă vreți să vă oferiți șansa de a dormi bine, așa că evitați-le după-amiaza târziu și seara devreme. În plus, aveți grijă pentru că unele medicamente pentru răceală și gripă conțin cofeină, pentru a vă ajuta să vă înviorați.

Iată câteva sfaturi pentru a avea un somn odihnitor:

  1. Nu mânca înainte de culcare
  2. Fă antrenamente, dar nu înainte de culcare
  3. Alege cu grijă salteaua și perna.
  4. NU consuma cafea după prânz
  5. Încearcă să reduci consumul de alcool
  6. Relaxează-te și limpezește-ți mintea

Când și de ce avem nevoie de o pernă nouă

Praful și murdăria care se acumulează în perne pot declanșa alergii în timp ce dormim, determinându-ne să ne trezim mai congestionați. O pernă nouă poate schimba radical calitatea somnului, dar o saltea cu probleme va avea un impact mult mai mare.

Salteaua poate fi motivul?
O pernă nouă poate schimba radical calitatea somnului și cu siguranță vom vedea rezultatele. Dar o saltea cu probleme, inconfortabilă, va avea un impact mult mai mare asupra somnului.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel