Sari la conținut

Terapeutul Valeriu Popa: Singura boală este cea a sângelui. Iată cum o tratăm cu metode naturiste

Valeriu Popa
Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei
Tratament pentru curățarea sângelui

Terapeutul Valeriu Popa: Singura boală este cea a sângelui. Iată cum o tratăm cu metode naturiste. Care sunt plantele medicinale care ne ajută.

Valeriu Popa, marele terapeut român, spunea că singura boală este cea a sângelui. „ Nu există decât o singură boală: sânge stricat”. Degeaba îngrijim ficatul, rinichii, plămânii și alte organe, dacă nu îngrijim “conductele”, adică vasele de sânge.

Îngroșarea și rigidizarea pereților arteriali se numește ateroscleroză. Este cauza principală a îmbătrânirii, a declanșării bolilor cardiovasculare, a deceselor și este generată de o dietă dezechilibrată și un mod de viață profund defectuos.

Cum ne purificăm sângele

Eliminarea toxinelor din organism, începând de la nivel celular și, prin aceasta, readucerea stării de sănătate a fizicului și psihicului este terapia care ne poate ajuta să ne păstrăm sănătatea.

Cum faceți acest lucru? Cel mai mare pericol îl reprezintă grăsimile, alcoolul în exces și fumatul, care sunt surse de aciditate. Renuntați la fumat, la consumul de alcool în exces, la grăsimi și prăjeli.

Alcalinizați hrana cu legume și fructe în stare crudă, consumați ceaiuri din plante, sucuri naturale, apă pură.

Ateroscleroza este generata de carenta vitaminei C, de aceea retetele propuse in continuare au componente bogate in aceasta vitamina.

Cum se prepară elixirul tinereții

Elixirul tineretii – reteta celebrei vindecatoare Djuna. Iată cum se prepară: Se pun la macerat intr-un bocan cu capac, 500 grame usturoi pisat si sucul de la 24 de lamai.

Se lasa 24 zile, amestecandu-se periodic. Se pastreaza la frigider. Se consuma o lingura la o jumatate de pahar cu apa, seara, inainte de culcare, in cure indelungate sau permanente.

Macerat de ceapă

O altă rețetă cu beneficii incredibile pentru sănătate este maceratul de ceapa in vin alb. Avem nevoie de următoarele ingrediente: un litru vin alb, cinci cepe rosii (aproximativ 500 grame) tocate marunt, 250 grame radacina de patrunjel, doua legaturi frunze de patrunjel.

Se pune ceapa la macerat in vin. Separat, se fierb radacina de patrunjel (curatata si maruntita) si frunzele de patrunjel (tocate), pana ce lichidul scade la jumatate. Se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se amesteca cu maceratul de ceapa in vin si se adauga 150 ml miere.
Se astupa bine, se lasa la macerat sapte zile, agitandu-se din cand in cand. Se strecoara. Se consuma o lingura de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.

Tinctura din coji de nuci

Tinctura din coji de nuci uscate este o altă rețetă extrem de benefică. Se amesteca 500 ml tuica sau alcool alimentar cu coaja de la 14 nuci, tocata marunt, intr-o sticla sau borcan cu capac.
Se lasa la macerat doua luni. Se consuma o lingura dimineata, pe stomacul gol. Ajută daca aveti depuneri de saruri, chisturi si tumori.

Plante verzi

Leurda. Consumati leurda sub forma de salata in fiecare zi, timp de cel putin trei saptamani. Urzica, in cure de primavara. Amestecati 100 ml suc de urzica cu 100 ml suc natural de mere.
Beti amestecul pe stomacul gol cu 30 minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile, luati o pauza de 20 de zile si reluati pentru inca 20 de zile.
Papadia. Nicio zi fara papadie, fie sub forma de infuzie (doua, trei cani pe zi), fie sub forma de tinctura (40 picaturi de trei ori pe zi, diluate cu apa, intre mese), spunea cunoscutul terapeut Valeriu Popa, citat de ghidulmedicului.ro.
Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel