vineri, iunie 9, 2023

Producătorul german de vaccinuri BioNTech a anunţat că lucrează la dezvoltarea unor terapii pentru a trata cancerul, în contextul în care această firmă cu sediul general în oraşul Mainz a anunţat venituri de 17,3 miliarde de euro pentru activităţile sale din 2022.

Compania germană, devenită cunoscută pe plan internaţional după ce a dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19 care foloseşte tehnologia ARN mesager, a spus că veniturile sale de anul trecut au fost totuşi mai mici decât cele obţinute în 2021 – 19 miliarde de euro, , informează DPA, potrivit Agerpres.

Profitul său net a fost de 9,4 miliarde de euro în 2022, în scădere faţă de profitul de 10,3 miliarde de euro obţinut în 2021. Compania germană previzionează un profit de aproximativ 5 miliarde de euro din vaccinul său anti-COVID-19 pentru anul 2023.

În 2021, BioNTech şi partenerul său american Pfizer au furnizat peste 2,6 miliarde de doze de vaccin la nivel mondial. Anul trecut, acest număr a scăzut la aproximativ 2 miliarde de doze.

Pe lângă vaccinurile sale împotriva noului coronavirus, BioNTech dezvoltă strategii de imunoterapie bazate pe ARN mesager pentru a combate bolile infecţioase, bolile imune şi cancerul.

Grupul german intenţionează să înfiinţeze o filială de marketing pentru Statele Unite, Uniunea Europeană şi alte regiuni ale lumii în acest an şi în 2024 pentru a promova viitoarele sale produse dezvoltate împotriva cancerului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private