vineri, februarie 3, 2023

Vaccin împotriva cancerului de piele: primele rezultate pozitive anunțate de companiile Moderna și Merck. Vaccinul se bazează pe ARN mesager, iată detalii:

Companiile Moderna şi Merck au anunţat rezultate preliminare pozitive pentru vaccinul lor pe bază de ARN mesager, în curs de dezvoltare, împotriva cancerului de piele, atunci când acesta este administrat în combinaţie cu un medicament anticancer.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

În cadrul unui studiu efectuat pe aproximativ 150 de persoane cu melanom, administrarea vaccinului în acelaşi timp cu medicamentul împotriva cancerului Keytruda a redus riscul reapariţiei cancerului sau de deces cu 44%, comparativ cu persoanele tratate numai cu medicamentul anticancer, potrivit La Provence.

Impact asupra melanomului

„Pentru prima dată, am demonstrat potenţialul ARN mesager de a avea un impact în timpul unui studiu clinic randomizat asupra melanomului”, a declarat Stephane Bancel, directorul general al Moderna, într-un comunicat.
Moderna şi Merck, cunoscute sub numele de MSD în afara Americii de Nord, plănuiesc să publice în curând rezultatele complete ale studiului, care nu au fost încă evaluate de alţi oameni de ştiinţă în domeniu.
Cele două companii farmaceutice intenţionează să lanseze în 2023 aşa-numitele studii de fază 3, adică pe un număr mult mai mare de pacienţi.
de altfel, tehnologia ARN mesager s-a dovedit a fi elementul cheie în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Moderna, alături de Pfizer-BioNTech, au fost primele companii farmaceutice care au oferit un vaccin împotriva COVID-19 folosind tehnologia ARN mesager.
Această tehnologie este considerată ca fiind promiţătoare în lupta împotriva multor alte boli.
Medicamentul împotriva cancerului Keytruda este deja autorizat în Statele Unite.
În cadrul studiului, pacienţii au fost supuşi unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea tumorii înainte de a primi tratament – până la nouă doze de vaccin.
Aproximativ 325.000 de noi cazuri de melanom au fost diagnosticate în 2020 la nivel mondial, potrivit comunicatului, notează editiadedimineata.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private