Sari la conținut

Terapii naturale pentru femeile care se confruntă cu endometrioza. Endometrioza si chisturile ovariene

endometrioza
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Șapte semne extrem de dureroase de avertizare

Endometrioza este o afecțiune uterină care afectează multe femei americane. Endometrioza este o afecțiune ginecologică anormală caracterizată prin creșterea ectopică neobișnuită și funcționarea țesutului endometrial.

Ovarele, trompele uterine, intestinul (colonul), podeaua pelvină, vezica urinară, musculatura uterină, peritoneul (membrană care căptușește pereții cavității abdominale) și cavitatea peritoneală pelviană profundă sunt locurile comune ale creșterilor de țesut endometrial în afara cavitatea uterina.

Implanturile anormale ale endometriozei răspund la schimbările hormonale care reglează menstruația și, la fel ca mucoasa uterină, aceste fragmente construiesc țesut lunar și apoi se descompun sau distrug și sângerează.

Endometrioza si chisturile ovariene

Există o simbioză nesănătoasă între endometrioză și chisturile ovariene, cunoscute medical sub numele de chisturi endometriale ovariene.

Chisturile ovariene nu sunt altceva decât deșeuri toxice lichide acumulate și sânge menstrual gros, înghețat, de culoare închisă și ținut împreună de mucus. Chisturile ovariene provoacă durere datorită creșterii și presării altor organe și nervi din cavitatea pelviană. Chisturile ovariene cresc rapid pe baza unor diete slabe.

Dacă aveți un flux sanguin menstrual abundent (hipermenoree), eliberarea de cheaguri de sânge mici, moderate sau mari din vagin; durere (în uter, partea inferioară a spatelui etc.), act sexual dureros, infertilitate, colorare vaginală premenstruală a sângelui și constipație cronică, este posibil să suferiți de endometrioză.

Cauze

Spre deosebire de sângele din mucoasa uterină, sângele de la implanturi nu are nicio modalitate de a ieși din organism și, prin urmare, țesutul uterin din jur absoarbe încet sângele de la implanturile anormale. Afecțiunea este cunoscută și sub numele de menstruație retrogradă, deoarece sângele nu părăsește corpul, ci este absorbit în acesta.

Celulele din endometru (căptușeala uterului) se dezvoltă și în altă parte în cavitatea abdominală a corpului feminin. În timpul acestui proces lent, sângele se acumulează în cavitățile corpului, iar procesul de sângerare și absorbție este în general destul de dureros.

Simptome

Această afecțiune produce diverse simptome, cum ar fi durere severă și chinuitoare în uter, partea inferioară a spatelui și a organelor cavității pelvine înainte și în timpul menstruației, durere în timpul menstruației, sângerări excesive și expulzare a cheagurilor mari și a bucăților de țesut uterin în timpul menstruației și în unele cazuri greață și vărsături.

În plus, endometrioza poate provoca dureri severe într-o sarcină ulterioară, deoarece în timpul sarcinii uterul se mărește și diferitele organe din cavitatea abdominală sunt împinse în poziții diferite.

Vindecare naturală

Ierburi

Ierburile specifice femeilor care sunt oxitocice și parturiente în natură sunt excelente pentru vindecarea uterului și eradicarea tuturor bolilor uterine. Plantele uterine și/sau oxitocice* includ: Squawvine*, Ashoka, Blue Cohosh*, Pennyroyal*, Rue*, Shatawari, Eucommia, Chaste Tree (Vitex), False Unicorn Root, Fo Ti, Rehmannia, Yarrow și Bayberry. .

Ierburile specifice femeilor cu efect de stimulare hormonală asupra organismului sunt ideale în restabilirea sănătății generale a femeilor și în special a sănătății uterine și includ plante precum: Canada Snakeroot, Black Cohosh, Maca, Red Raspberry Leaf, Red Clover, Black Haw, Beth Root , Leuștean, rădăcină de igname sălbatic, lemn dulce, sarsaparila, Dong Quai, Ashwagandha, Blessed Thistle, Damiana, Muira Puama, fructe de pădure Saw Palmetto, Oatstraw, Salvie.

Plantele care abordează neregulile menstruale vor ajuta foarte mult la abordarea endometriozei. Aceste plante includ: Canada Snakeroot, Lady’s Mantle, Shepherd’s Purse, Beth Root, Black Haw, Angelica, Dong Quai, Goldenseal Root, Burdock Root, Black Cohosh, Confrey Root, Cranesbill, Dragon’s Blood, False Unicorn Root, Squawvine și Yarrow.

Aromaterapie

Uleiurile esențiale sunt esențiale în vindecarea holistică, deoarece aroma uleiurilor afectează mintea, spiritul, emoțiile și corpul eteric.

Uleiurile esențiale cu efect hormonal feminin pot ajuta foarte mult la vindecarea plângerilor și tulburărilor uterine.

Aceste uleiuri includ: Rose Geranium, Clary Sage, Pennyroyal (utilizați cu prudență), Rue (utilizați cu prudență), Cananga, Fenicul, Angelica, Combava și Vitex (Arborele cast).

Cristale

Niciun regim de vindecare nu este complet fără utilizarea cristalelor, cei mai mari amplificatori de energie de pe planetă. Cristalele cu afinitate pentru camera reproductivă feminină sunt imperative în vindecarea din orice cameră reproductivă feminină și includ cristale precum: Cuarț, Amonit, Malachit, Ochi de Tigru, Jad, Carnelian, Crisocola și Zincit.

Nici un regim de vindecare sau terapie nu este completă  fără alinierea sau echilibrarea chakrelor. Amintiți-vă, toate bolile apar mai întâi la nivel energetic.

Terapia de curățare a colonului

Colonicul este eficient în dizolvarea resturilor fecale și mucoidale întărite din colon. Când curățați colonul, începeți procesul de curățare a tuturor celorlalte canale de eliminare. Nu poate exista vindecare fără un accent pe curățarea colonului.

Hidroterapie

Băi fierbinți cu sare de mare  sunt foarte terapeutice. Baia trebuie să fie formată din apă fierbinte, sare de mare (1-3 cutii), sulf MSM (sau sulf) (1 cană), cristale (numite mai sus); și uleiuri esențiale (numite mai sus, câte 2-4 picături). Baia (de fapt o înmuiere în primele 30-45 de minute) se poate face zilnic.

Acupunctura / Presopunctura

Aceste terapii lucrează asupra chi (energiei) și îl pun din nou în mișcare în cazul blocării. Toată boala este mai întâi energetică și aceste terapii se ocupă de energie.

Terapia cu oxigen

Oxigenul este cea mai eficientă terapie. Lipsa de oxigen joacă un rol esențial în degenerare și boli.

Celulele se dezvoltă din oxigen și atunci când introduceți mai mult oxigen în organism, capacitatea de comunicare a celulelor se restabilește și efectul de vindecare înnăscut al corpului se accelerează.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel