Sari la conținut

Un nou test Covid dă rezultatul pe loc. Disponibil și în România

de urgenta

Din cuprinsul articolului

Test Covid rapid. Un nou test pentru diagnosticul de Covid -19, bazat pe detecția de antigen, dă rezultatul în doar 15-30 de minute.
Testul se face și în România, la clinica ExMedica din București și costă 150 de lei.

“E un test simplu de efectuat, se iau probe din nas, se colorează pe o hârtie printr-o metodă cromatografică, iar rezultatul e destul de rapid, 15-30 de minute de la momentul recoltării,” a explicat dr. Roberto Lazăr, de la clinica ExMedica.

Test Covid rapid în România

Acest rapid, produs de compania farmaceutică Roche, se bazează pe detecția de antigen identificând prezența proteinelor coronavirusului (antigene virale) în probe de secreție nasofaringiană recoltate de la pacienți.

Antigenele virale sunt proteine din structura virusului care determină răspunsul imun specific al organismului la acest virus. Secrețiile naso-faringiene de la pacient se pun pe o banda de hârtie pe care sunt fixați anticorpi specifici coronavirusului SARS- CoV-2.

Dacă secrețiile conțin antigen viral se va produce o reacție vizibilă între anticorpii fixați pe banda de hârtie și antigenele virale din secreții.

Potrivit medicului Roberto Lazăr, avantajele testului rapid de antigen SARS-CoV-2 sunt următoarele:

  • Pot indica infecția în faza acută a bolii,
  • Pot indica infectia și la persoane fără simptome, dacă infectia este activă,
  • Sunt usor de aplicat,
  • Obținerea unui rezultat rapid în decurs de 15-30 de minute – nu este nevoie de o programare ulterioară pentru a discuta rezultatul.
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: